Джіа Каранджі: всі бачили красу, але ніхто не бачив біль

Життя цієї дівчини була коротким, але дуже насиченим. Вона ввела в моду брюнеток, коли були популярні блакитноокі блондинки, перевернула світ моди своєю харизмою, бунтарським характером і ангельським обличчям. Вона зуміла стати одним з перших супер-моделей світу і вона не вважала себе красивою. Такою була Джіа Каранджі. 

Дівчинка народилася в сім'ї ірландських та італійських кровей. Така суміш призвела до надзвичайно красивою і колоритної зовнішності. Батьки дівчинки розлучилися, коли їй було 11 років і вже тоді самотність «причепилася» до неї і стало невід'ємним компонентом життя. Дівчина підробляла в бістро, а мати завжди мріяла, щоб вона стала моделлю. Мрія матері збулася. Джіа помітили в одному з нічних клубів Філадельфії і згодом вона переїхала в Нью-Йорк - велике місто перспективи. 

Дитяча безпосередність, «еластичне» особа і вміння перевтілюватися в будь-який образ зробили її улюбленицею фотографів. Каранджі злетіла на пік популярності. Одного разу відомий фотограф запропонував дівчині зробити кілька знімків «ню». Фото стали революційними по тим часам. Каранджи була чуттєвою і розкутою. Згодом вона з'явилася в декількох журналах, включаючи обкладинки французького, британського, американського «Vogue» і дві обкладинки «Cosmopolitan». На одній з обкладинок для «Cosmopolitan» вона була в жовтому купальнику. Той знімок назвали кращим за його кар'єру. Тоді їй було всього 19 років.  

Джіа з-за своєї популярності і норовливого характеру почала ставитися дуже несерйозно до роботи. Вона могла скасувати фотозйомки через невдалу, на її думку, стрижки, влаштувати істерику, запізнитися або просто піти з фотозйомок. Однак з-за її харизматичною зовнішністю фотографи готові були терпіти все. 

Незабаром вона захопилася наркотиками і це відбилося на її поведінці. Під час фотозйомок вона була неадекватною: могла заснути або невмотивовано влаштувати істерику. Дійшло до того, що вона приймала героїн прямо в студії. Надалі Каранджі вирішила піти з модельного бізнесу і привести в порядок своє життя. Крім наркотиків її поступово вбивало самотність. У неї ніяк не складалися стосунки з друзями, мати з братом на прохання переїхати в Нью-Йорк відмовлялися і лише зрідка її відвідували. Більшість часу модель проводила сама. 

Після перерви і спроби вилікуватися від наркотичної залежності, Джіа повернулася в модельний бізнес, але вона була вже не тією, що раніше. Вона втратила свій магнетизм, знову взялася за наркотики та її кар'єра остаточно закінчилася. Джіа знову спробувала боротися із залежністю, але все марно - півмільйона доларів, які вона заробила, пішли на наркотики. У 1986 році Джіа потрапила до лікарні - у неї виявили СНІД. Мати, дізнавшись про хворобу, намагалася якомога більше відвідувати дочку. Майже ніхто не знав, де пропала Джіа, а самотня дівчина нарешті отримала те, чого так давно хотіла - турботу і увагу. У віці 26 років Джіа померла, а дівчині не вистачало тільки уваги рідних...

Поділитися: