Що таке стиль унісекс?

Ви помічали за собою, що віддаєте перевагу речам протилежної статі? Або вибираючи парфуми помічаєте, що те, що значиться чоловічим, відмінно підходить вам за стилем, характером і настроєм? Ви не самотні, таке часто трапляється. Це не що інше, як прояви унісексу. Цей стиль припускає речі, і не тільки одяг, але також иобувь, зачіски, макіяж і парфуми, які однаково добре підійдуть і для чоловіків, і для жінок.


Експерти вважають, що перший крок до появи стилю унісекс зробила всесвітньо відома Коко Шанель, саме вона відмовилася від не зручних корсетів і пишних спідниць, і віддала перевагу зручним речей, які робили жінку вільною.

Як результат, представниці прекрасної статі почали носити штани і джинси, що шокувало чоловіків того часу, як це було суто чоловічий одяг. Пізніше, з екранів на нас дивилися героїні фільмів одягнені в чоловічі костюми, нібито успішні і незалежні жінки. Вперше світову популярність стиль унисексполучил в 90-х роках, а все з-за модельєра Кельвіна Кляйна (Calvin Klein) та його музі, моделі Кейт Мосс (KateMoss),яка успішно рекламувала його знамениту колекцію для підлітків.

У цю збірку увійшли речі,які дуже сподобалися тінейджерам, такі як безформні светри, костюми світлих відтінків і широкі джинси, які однаково добре виглядали як на хлопчиків, так і дівчат. Молоді люди взяли цей стиль з трепетом і захопленням, і він почав підкорювати серця мільйонів.


Стиль унісекс істотно розмив відмінності між статями. У нашому швидкому і непостійному світі, одяг унисексстала дуже популярною, завдяки її практичності, комфорту та невимушеності.

 

Поділитися: