Сонцезахисні окуляри – модний аксесуар для захисту зору

Мода XXI століття вільна, еклектична і непринужденна. Мабуть, єдиним каноном краси є стрункість і фізична краса тіла. Всі інші компоненти свого способу люди вільні вибирати самі, дотримуючись, або ж, навпаки, бунтуючи проти основних течій.

Трохи історії

Мало хто знає, але історія сонцезахисних окулярів йде корінням глибоко в старовину. Їх використовували мисливці далеких північних регіонів, виготовляючи з кісток мамонта або деревної кори, ними ще в XVI столітті користувалися судді в Китаї, для того, щоб глядачі не могли бачити їхніх очей в ході процесу. Свою значущу роль в моді сонцезахисні окуляри придбали в самому початку XX століття. Тоді знаменитості стали носити їх, щоб залишатися невпізнаними в натовпі, і щоб ховати свої очі, почервонілі від сліпучого світла яскравих софітів на знімальному майданчику.

Крім того, в той час медицина встановила, що яскраве світло і ультрафіолетове випромінювання здатні негативно впливати на якість зору людини. Сонцезахисні окуляри увійшли в загальне вживання, їх стали продавати на пляжах, в модних магазинах і просто на вулицях. В наші дні вони варіюються в безлічі кольорів і відтінків, але мало хто знає, як правильно вибрати сонцезахисні окуляри.

Захищає здатність сонячних окулярів

Сьогодні деякі підходять до вибору сонцезахисних окулярів з точки зору ефективності їх захисних властивостей для нашого зору. В основному люди вибирають вироби по їх зовнішньому вигляду, формі, дизайнерському оформленню оправи, кольором лінз і, звичайно, ціною. Однак, ступінь захисту сонцезахисних окулярів вкрай важлива. Найбільш кращим варіантом, з точки зору фахівців, є моделі, лінзи яких фільтрують до 100% ультрафіолету з довжиною хвилі до 400 нанометрів. Такі окуляри з захистом від ультрафіолету здатні знизити ймовірність розвитку катаракти, глаукоми та погіршення якості зору з віком. Цими характеристиками задовольняють сонцезахисні окуляри UV 400.

UV 400 - захист найвищою мірою. Такі окуляри, як правило, мають округлу форму, добре прилягають до обличчя, закривають усі поля зору. Але на жаль, вироби з такою ступенем захисту не завжди доступні за ціною і часто продаються тільки в оптиках. Більш популярним варіантом є окуляри зі ступенем захисту UV 380. Вони фільтрують близько 95 % ультрафіолету. Купуючи такі моделі, важливо визначити не спотворюють їх лінзи природність кольорів. Відомо, що найбільш нейтральними є лінзи сірого, зеленого і коричневого кольорів в безлічі їх відтінків. Вони найкраще передають кольори навколишніх предметів і заспокоюють очі.

Окуляри як доповнення до модного образу

У сучасному світі, окуляри є прекрасним аксесуаром, який доповнює модні образи. Різноманітність кольорів, форм, оправ просто вражає, і, безсумнівно, здатне задовольнити найвишуканіші смаки споживачів. Визначивши ступінь світлозахист, важливо пам'ятати, що колір лінз і колір оправи повинні гармонійно поєднуватися у виробі. Округла форма очок і великі поляризовані лінзи відмінно підходять для пляжного відпочинку на берегах водойм, строгі прямокутні оправи добре доповнюють офісний імідж і класичний стиль, окуляри моделі «Авіатор» приголомшливо виглядають з джинсами і шкіряними куртками.

Поділитися: