Що робити, щоб шерсть не кусалася

Коли погода за вікном залишає бажати кращого, у нас виникає одне бажання - взяти чашку гарячого шоколаду і укутати з головою в затишний вовняний светр. Але що робити, якщо ваша улюблена тепла річ кусається? Вихід є! Навіть кілька... загалом, вибирайте той, який вам найбільше сподобається.

Щоб колючий вовняний светр не кусався, його потрібно замочити в спеціальному размягчителе. Візьміть кондиціонер, причому в подвійній порції, і розведіть в теплій воді. Замочіть необхідну річ і залиште на деякий час, а наостанок - прополощіть у холодній воді.

 

Вовняна нитка має дрібні колючі ворсинки, які в теплій воді ще більше “розкриваються”. Кондиціонер, в свою чергу, обволікає їх спеціальними речовинами, які не дають їм ерошиться, а холодна вода сприяє тому, що ворсинки щільно прилягають до нитки.

Ще один простий спосіб розм'якшити жорсткий ворс - це випрати одяг так, як ви миєте волосся. Тобто з шампунем і бальзамом. Останнє потрібно нанести на светр, як мінімум на 20 хвилин, потім ретельно прополоскати і висушити. Загалом, якщо вам не шкода своїх засобів для волосся - вперед експериментувати!

Є ще перевірений часом метод. Виперіть вовняний одяг, як ви звичайно це робите. Потім розведіть у воді одну чайну ложку солі і одну чайну ложку оцту (з розрахунком на 10 літрів води). Добре прополощіть вовняне виріб.

 

Непоганою альтернативою солі і оцту послужить гліцерин (можна придбати в аптеці). У такому разі замочіть одяг на півгодини в отриманим розчині і прополощіть її в звичайній воді.

Крім звичайних методів, можна скористатися ще і гірчицею, але вона підходить тільки для темних речей, адже має властивість фарбувати вироби. Розведіть пакет гірчичного порошку теплою водою. Прополощіть вовняний светр в даному розчині, а потім - у звичайній воді. Відіжміть одяг і сушіть в горизонтальному положенні.

Якщо вам не допомогли всі вищеперелічені способи, то можна спробувати заморозку. Виперіть вовняний светр з пом'якшувальним кондиціонером, відіжміть, покладіть його в кульок і в морозилку на пару днів. Процедуру потрібно повторити кілька разів.

Поділитися: