Модні шорти-«бермуди» 2018

Вперше в нечуваний Бермудському трикутнику суду почали зникати в 1950-х, але ще раніше там стався найрезонансніший скандал – класичні брюки залишилися без штанин і перетворилися в шорти-«бермуди».

Що може бути краще і зручніше влітку ніж шорти? Вони відкривають стрункі ніжки, підкреслюють красу жіночої фігури, дозволяють створювати найнеймовірніші образи і при цьому не виглядати занадто відкрито і навіть вульгарно. Тому шорти вважаються важливою деталлю літнього гардеробу і найбільш варіативним видом повсякденного одягу. І серед них особливе місце займає «чоловіча» варіація жіночих шорт – «бермуди», які характеризуються вільним кроєм і довжиною, майже досягає лінії коліна. І хоча сучасні моделі таких шорт абсолютно не схожі на своїх попередників, вони всі також затребувані у жіночому гардеробі, як коли-то в чоловічому.

Спочатку фасон шорт-«бермудів» розроблявся під чоловіків, які воюють в жаркому і вологому тропічному кліматі на Бермудських островах. Саме для полегшення страждань солдатів Британських колоніальних військ і Королівського флоту від спеки і для економії тканини був задуманий пошиття укорочених штанів пісочного або бежевого кольору.

Мега-популярними «бермуди» стали на початку XX століття і сьогодні модні правила не забороняють застосовувати їх навіть в рамках ділового дрес-коду. До того ж вони перекочували в категорію «унісекс» і активно використовуються жінками для створення найбільш немислимих модних міксів.
Чому ж «бермуди» відрізняються від звичайних моделей шортів? Шорти-«бермуди» являють собою подовжені шорти вільного крою, який імітує верх класичних брюк, і особливої довжиною, яка не змінювалася вже більше століття, – на 10 см вище коліна . Вони можуть мати широкі закоти внизу і шлевкі для ременя, що робить «бермуди» підходящими для пляжного, повсякденного, офісного та спортивного образів. З ними це не тільки можливо, але і дуже стильно.

Сьогодні, зустрічаються різні фасони «бермудів», довжина яких варіюється і може бути істотно вище коліна або трохи нижче нього. Це дозволяє жінкам будь-якої комплекції носити такий одяг, так як вона як не можна краще приховує недоліки фігури і показує її переваги.

Серед фасонів «бермудів» виділяється кілька їх різновидів: спортивні, для офісу, пляжні та моделі для урочистих випадків з ошатних тканин, багато прикрашені і декоровані. Крім того бувають:

  • «бермуди» з завищеною талією для ділового та повсякденного стилю, які дозволять візуально витягнути фігуру, зробити її стрункішою і сховати випирає животик;
  • в стилі карго – подовжені шорти з натуральних тканин в стилі кежуал або мілітарі, із заниженою талією і накладними кишенями. Такі моделі підходять для прогулянок і відпочинку на природі;
  • з подвернутым низом, які додають образу легкості;
  • обтягуючі «бермуди» чи завужені знизу;
  • в стилі гранж зі злегка недбалим краєм;
  • зі стрілками – офісний варіант, який відмінно підійде для ділових зустрічей в спекотний літній день.

Вибираючи «бермуди» для прогулянок в жарку погоду, для подорожей або офісу потрібно враховувати особливості своєї фігури. Вони хоч і мають універсальний фасон, але краще всього виглядають на високих і струнких дівчат, при цьому дамам з пишними формами допомагають приховати недоліки фігури. На жаль, невисоким повним жінкам варто взагалі відмовитися від затії купити шорти-«бермуди», тому як вони зроблять їх більш приземкуватими і тільки створять додатковий обсяг.

А ось кому цей тип шорт точно не підходить, так це сором'язливим людям, яким не подобаються власні ноги. Хоча панянки можуть поєднувати шорти з щільними непрозорими колготками і тим самим приховати всі дефекти своїх кінцівок. Але це вже не літній варіант...

Поділитися: