Японська субкультура Mori girls

Термін (морі га:ру), що в перекладі з японської означає "Дівчина з лісу" з'явився десь в 2007 році в одному з інтернет-спільнот,­ після його оцінили модні журнали, зробивши трендом. Mori girl являє собою вуличний стиль одягу, суміш сільського, лоліти, фолку, і іншого. Загалом, виглядають прихильники цього стилю як дівчата, що живуть у лісі. Також був придуманий еталон mori girl, її 'розпізнавальні ознаки': зовнішність, інтереси, уподобання в одязі і хобі. Феномен Mori Girls швидко став предметом для розмови в місті. Власне, там насправді і живуть ці ніжні створіння.

У 2006 році в Японії завдяки однієї випадкової фрази, і народилася субкультура, яка (на відміну від панку, готики, гранжу ) не протестує проти світу, а прагне жити з нею в гармонії.

Приміром, Mori girl:

  • любить мереживо;
  • струнка і тендітна;
  • носить етнічну одяг;
  • читає казки;
  • бере на прогулянки фотоапарат;
  • подобаються ретро-принти квітів;
  • носить чубчик і зачіску із злегка кучерявих локонів;
  • віддає перевагу коротко стригти нігті;
  • обожнює кишенькові годинники;
  • завдає make-up на щоки колами;
  • щаслива, коли знаходить милі книжки в магазинах;
  • віддає перевагу тканинні гудзики звичайним;
  • носить речі в клітку і горох;
  • віддає перевагу золоті аксесуари срібним;
  • обожнює лейтмотив квітів\тварин\сла­достей;
  • має шкіряну сумку;
  • колекціонер; збирає її цікавлять предмети;
  • мріє одного разу відправиться в подорож по Північній Європі;
  • любить носити хутряні навушники;
  • їй подобаються глибокі землисті кольори: бордовий, темно-синій, коричневий, темно-зелений;
  • одягається багатошарово.

 

Ці дівчата одягаються в натуральні тканини, носять бавовняні блузи і невибагливі платтячка, товсті панчохи, светри крупної в'язки, грубу взуття та матерчаті сумки, іноді одяг оздоблена хутром. Основні місця, де "лісові дівчата" знаходять свої наряди - магазини, що торгують вінтажній, поношеним одягом і кілька фірм, що спеціалізуються на "природному" стилі. І, звичайно, у них свій кодекс поведінки і манер. В інтернеті можна знайти "60 правил справжніх Mori girls". Вони майже не користуються макіяжем або користуються дуже помірно.

Так само mori girls відрізняються своїм особливим поглядом на життя. І хоча більшість з них живуть в містах, вони підтримують неспішний спосіб життя, помічаючи речі, які іншим можуть здатися незначними. Mori girls досліджують стародавні околиці і читають, сидячи в кафе. Багато з них отримують задоволення від різних видів самовираження, наприклад таких як фотографія або ведення щоденника, не чекаючи оплесків або визнання з боку. Скандинавія - мрія для "дівчат-з-ліси", вони також надихаються її культурою в своєму стилі. Це милі і сором'язливі дівчата з гарними манерами та приємною зовнішністю.

В глибині душі кожна з них є индивидуалисткой, і зовсім неважливо, якщо світ живе дуже відмінно від неї. Mori girl живе свідомо обирає свій шлях. Найчастіше ці дівчата виглядають химерно і ексцентрично. Купуючи річ, "лісова дівчина" думає про свої почуття по відношенню до неї, і зовсім не про те, наскільки модного або дорогою вона буде виглядати. "Дівчата-з-ліси" люблять подорожувати на літаках, велосипедах або пішки. Насолоджуючись компанією знайомих, mori girl в той же час любить проводити час наодинці з собою, і, справді, в багатьох з своїх подорожей вона відправляється в поодинці. 

«Ти виглядаєш як дівчина з лісу» – кинув японський тінейджер слідом своїй подрузі, чий стиль нагадував пасторальні фантазії Марії Антуанетти, легке божевілля Аліси з країни Чудес, скрещенное з «сільським» чарівністю Червоної Шапочки. Сьогодні спільнота Mori Girls в Інтернеті налічує сотні тисяч людей, а «лісові» дівчата з'являються на сторінках журналів, у кіно та на подіумах.

Одяг Mori girls:

Якщо вам пощастило народитися світлошкірої, рудоволосої і рум'яної німфою, яка не визнає косметику – дорога в mori протоптана Вам самою природою. Якщо немає – фарба для волосся відтінку «Шоколад з карамеллю» і рожева пудра вам в допомогу! Слова лідера групи «Кіно»: «Ти виглядаєш так несучасно поруч зі мною», – стали б найбільшим компліментом для кожної «морі». Існує понад півсотні «різновидів» Mori Girls: одні віддають вибір шкіряних речей і браслетів, інші копіюють стиль набоковської Лоліти, роблячи його більш «екологічним». У будь-якому випадку, їх образ – це мікс з клаптів-епох, обривків-трендів і осколків-думок про природності.

Всіх без винятку «морі» об'єднує любов до натуральних тканин, хутра, жилетів великої в'язки, стоптанным «бабусиним» черевиків без каблука – і, особливо, до всякого «старью». Те, що інші з легким серцем віддають в комісіонку і секонд-хенд, спритні mori змітають з прилавків і роблять частиною свого образу – неодмінно, багатошарового: вінтажні бавовняні блузи, сукні з мінімальним декором, спідниці з оборками, мереживні сарафани, куртки з хутряною облямівкою. Все це доповнюється рукавицями або в'язаними шарфами, хутряними навушниками, а також товстими вовняними панчохами, легінсами. Дещо «лісова» рукодільниця майструє сама.

Аксесуари Mori girls:

Прикраси з пір'я, тваринні та рослинні мотиви, шкіра, квіти у волоссі, запозичені у побратимів-хіпі, – все це зберігається в заповітній скриньці-схованці Mori Girl, закопаною в гущавині лісу. Вони воліють срібло золоту – уникають вульгарності. У кожній «морі» має бути сумка з натуральної шкіри на довгому ремені, плівковий фотоапарат, а також велосипед самої старої моделі.

Така дівчинка продасть душу дідька за медальйон з історією або стародавні годинник на ланцюжку.

Джерело: elchen.beon.ru

Поділитися: