Як вибрати пуховик?

Коли на вулиці температура опускається нижче нуля - нам вже не до моди. Ми надягаємо пуховик, шапку, рукавички, взуваємо ультраудобные уггі і "вуаля" - зимовий образ готовий! Ні, є звичайно дами, які в лютий мороз люблять покрасуватися в капронових колготках, спідницях і без головного убору, але це вже зовсім інша історія... А поговоримо ми про вибір пуховика! Який купувати і на що звернути увагу? 

Почнемо з того, що пуховик не так вже й "антимоден". Переглядаючи модні хроніки з зірками Голівуду в пуховику можна побачити і Ріанну, і Гвен Стефані, і Періс Хілтон. Модні будинки теж демонструють свої дизайнерські творіння у вигляді оригінальних пуховиків. 



Ми звикли називати пуховиком будь-яку курточку або пальто, але назва походить саме від наповнювача. Якщо на етикетці написано "down", то це означає, що ваша куртка наповнена лебяжим, качиним, гагачим або гусячим пухом. найтепліший з наданих варіантів - це, звичайно ж, гагачий пух, але не поспішайте робити забіг по магазинах у пошуках такого пуховика, адже він стане в нагоді вам хіба на Північному полюсі. А якщо ви побачили виріб з наповнювачем з курячого пуху, то варто насторожиться - вони вкрай не якісні. 



Багато хто думає, що курточки з синтепону куди прартичнее, адже вони легкі і за ними простіше доглядати. Але це міф. Хороший пуховик прослужить вам набагато довше, якщо пух підібраний правильно. Наприклад, виріб з качиного пуха буде вам служити 5 років, а гусячий пух взагалі 20! Уважно читайте інформацію на бирках і ярликах пуховика. Наприклад, якщо ви вибираєте курточку на зиму, то відсоток вмісту в ній пуху не повинен бути менше 75. А значення CLO позначає термоізоляцію - чим воно вище, тим тепліше виріб. Наприклад 2 CLO витримує температуру до -30! 

Звертайте увагу на те, що не вилазять чи пір'я в пуховику крізь тканину і колятся. Таке явище свідчить про те, що виріб не дуже хорошої якості. Поважаючі себе фірми використовують спеціальну методику, щоб уникнути таких нюансів. Вони поміщають пух в спеціальний пакет із захисної тефлоносодержащей просоченням, конструюють блоки і потім покривають всі непромокаючої тканиною. Відзначимо, що блоки на куртках потрібні для того, щоб пух не скочувався в одному місці, а був розподілений рівномірно по всьому виробу.

Поділитися: