Вишиванка - must have у всьому світі

Український етно-стиль зараз в моді, як ніколи. Світові дизайнери створюють колекції з вишиванками і жупанами, а американський Vogue пише про те, що вплив української культури останнім часом неможливо заперечувати. Багато голлівудські зірки для виходу в світ або повсякденному прогулянки вибирають саме український традиційний стиль. Тейлор Свіфт, Кейт Мосс, Холлі Беррі, Мадонна та багато інших знаменитостей викладають в соціальні мережі фото у вишиванках. 



Україна зараз в центрі уваги всього світу. І, як нам відомо, через не зовсім приємних подій. Але з оптимістичної боку - це допомогло людям розбудити в собі патріотизм і національну ідею, які виражаються також і в одязі. Впровадження у світову fashion індустрію українського традиційного стилю почалося з українських подіумів. Не так давно, під час 37-го Ukrainian Fashion Week, пройшла презентація проекту "Джерела", присвячена українській культурі і українському стилю. Моделі дефілювали на подіумі в старовинному одязі, наданої Центром історії нарядів. Такі заходи нагадують людям, наскільки важливо пам'ятати свою історію і наскільки красивий український національний костюм.

Серед українських модельєрів, які у всю використовують етно-стиль у своїх колекціях: Лілія Пустовіт, Ірина Каравай. Роксолана Богуцька. Але справжньою знахідкою стала дизайнер Віта Кін. Вона створила колекцію оригінальних вишиванок під назвою VYSHYVANKA BY VITA KIN. Всесвітню славу дизайнер придбала миттєво, її одяг розлітається по всьому світу, а телефон не змовкає від дзвінків і пропозицій іноземних гуру моди. В нарядах від Віта Кін ходить сама Анна Делло Руссо (редактор японського Vogue) і перша леді України - Марина Порошенко. 

Французький дизайнер Isabel Marant не відстає від своїх колег. Модельєр відома тим, що любить експериментувати і змішувати різні етно-стилі. Таким чином у 2014 році під талановитої руки модельєра вийшла автентична вишиванка. Простий фасон і традиційний орнамент припав до смаку багатьом зіркам, у тому числі Лани Дель Рей. 



Справжній фурор викликала колекція Valentino весна-літо 2015 в Парижі. Модний дім представив одяг в етнічному слов'янському стилі. Вишиті сорочки, сукні в орнамент, стрічки, мережка і натуральна тканина - все було дуже продумано і елегантно. 



Все ж, що б не пророкували модні критики або що б не створювали відомі модельєри - наш національний стиль завжди буде в моді. Адже що може бути красивіше слов'янської дівчини у вишиванці?

Поділитися: