Туфлі kitten heels

Всі дівчатка люблять підбори, особливо високі шпильки, такі елегантні і граціозні. Вони додають зросту, витягають фігуру, роблять образ більш витонченим і навіть сексуальним. Але взуття на високому каблуці таке незручне!.. Тому кожна з нас при нагоді шукає ті самі туфлі, в яких буде максимально комфортно, в яких так само можна красиво виходити з машини та бути привабливою, так само бути «граціозною ланню» та при цьому осилювати щоденний робочий марафон.

На щастя, «придумувати велосипед» не треба, тому як в моду повернулися колись вдало забуті туфлі kitten heels, які тепер фігурують практично на кожному модному показі.

Що таке kitten heels і звідки вони взялися?

Взагалі-то, під терміном «kitten heels» мається на увазі і каблук заввишки 3-5 сантиметрів, і вся взуття з таким каблуком: туфлі, босоніжки, мюли, човники, сандалі і навіть черевики, але з гострим носком – це обов'язкова умова. При цьому каблук kitten heel може бути і у вигляді маленькій шпильки, і невисокою «чарочки» або навіть у вигляді стійкого квадратного каблука. Тобто за формою яких-небудь обмежень не існує, головне, щоб розмір, тобто висота, каблучка вписувався у стандарт.

Тепер про історію kitten heels. Туфлі киттен хілс – це взуття з минулого. Втім, як і всі сьогодні модний і популярний. А їх поява, як не дивно, пов'язано... зі шпильками. У 1953 році дизайнер Роже Вивье розробив спеціально для коронації Єлизавети II перші в історії моделі туфель на шпильці, і весь світ охопила ажіотаж на високий тонкий каблук. Але у використанні таке взуття потребувала певних навичках і вправності. І для навчання юних дівчат ходьби на високих підборах як «тренувальних» було придумані підбори kitten heels або «каблучки кошеня». У такому взутті було зручніше звикати ходити на нестійких шпильках. 

А популяризувала цю модель каблука Одрі Хепберн, яка стала повсюдно з'являтися у туфлі на невеликому каблуці-чарочці і навіть на зйомках своїх фільмів їх не знімала – спочатку туфлі kitten heels були помічені у фільмі «Сабріна», потім в «Забавною мордашке» і «Сніданку у Тіффані». Цю хвилю підхопила ікона стилю Джекі Кеннеді і Леді Ді, яка намагалася на важливих заходах і офіційних фотографіях не бути вище свого чоловіка Чарльза. 

Потім туфлі киттен хілс були на час забуті, їх замінили масивні платформи, товсті каблуки і більш стійкі колодки. Але мініатюрні kitten heels знову потрапили в поле зору модниць з приходом Мішель Обами в Білий дім. Перша леді США з'являлася в туфлях на «котячому підборах» на офіційних події і в повсякденному житті, поєднуючи їх практично з усім своїм гардеробом. Але це треба вміти...

Як носити взуття kitten heels?

Незважаючи на те, що kitten heels більше схожі на взуття в діловому стилі, вони в силу свого зручності чудово почуваються серед рваних джинсів (слава їм!), розтягнутих футболок, штанів в чоловічому стилі та інших речей, що не мають нічого спільного з офіціозом і силуетом new look. До того ж вони відмінно гармонують:

- з штанами довжиною ¾ і кюлотами, які однаково доречні і на роботі, і на вечірці;

- з брючними костюмами для формальних івентів;

- з маленьким чорним платтям, так і будь-якими сукнями в ретро-стилі, особливо якщо вам не по душі підкреслена театральність і награність;

- з колготами, щільними шкарпетками і капроновими гольфами – дивина в образі з кітен хілз тільки вітається;

- з молодіжним рваним денімом та сорочками в чоловічому стилі;

- з будь-якими моделями спідниць.

Не бійтеся експериментувати і забудьте про стереотипі, що подібна взуття – це «бабусин стиль». Бо якщо Алекса Чанг, Джованна Батталья або Еммануель Альт в такому взутті нагадують комусь бабусь, то цього комусь пора змінити окуляри!

Поділитися: