Топсайдеры чоловічі та жіночі

Топсайдеры порівняно з іншими моделями взуття були придумані не так давно – в 40-их роках минулого століття. Але те, що вони стали дуже популярні зараз, вже доконаний факт. Коли-то така взуття призначалася для ходьби по яхтам, тому і робиться завжди з білою підошвою – так вона не залишає слідів на палубі.

Топсайдеры чоловічі і жіночі – з яхт у високу моду

Особливість їх конструкції полягала рельєфності підошві, розкресленій хвилястими смужками вздовж по всій своїй довжині. Це дозволило їм не ковзати на мокрих палубах і надавати повний комфорт під час подорожей на яхті.

Сьогодні ж ця взуття стала зручною і практичною деталлю повсякденного гардероба. Що носити з топсайдерами? Вони відмінно поєднуються з джинсами, шортами, футболками різного типу, в загальному, одягом у стилі кежуал. А в разі, коли потрібно одягнутися елегантніше і смарт-кежуал – оптимальний стиль для ситуації, вони будуть відмінно виглядати з брюками і піджаком.

Як ще відрізнити топсайдеры від інших фасонів? Зав'язуються вони на шнурки, які шнуруются в 4 дірки. Ще шнурок протягується на п'яті, закріплюючи стопу, і зав'язується спереду, зазвичай на бантик. Те, що допоможе відразу дізнатися топсайдеры – по їх довжині йдуть білі стежки. До речі, в брендових варіантах вони будуть виконані з натуральної шкіри.

Топсайдеры жіночі купити можна для поєднання зі стилем кежуал, вони будуть по достоїнству оцінені практично будь-якою дівчиною або жінкою, люблячою не тільки моду, але і комфорт. Вся справа в їх зручності, практичності і в стильному вигляді. Майже будь-який бренд, що віддає належне морської тематики в одязі або ж слідуючи популярним тенденціям, включає в свої колекції цю, колишню колись яхтной взуття. Їх можна знайти в колекціях різних марок, незалежно від цінової політики, адже сьогодні мода стала більш доступна.

Про які нюанси потрібно знати?

Однією з особливостей є те, що потрібно знати, як зав'язувати топсайдеры. Неакуратно оформлені шнурки зіпсують не тільки їх вигляд, але і образ в цілому. Але от більшість способів шнурівки не так прості, тому найчастіше їх просто зав'язують на акуратні бантики.

Вони хороші тим, що не розв'язуються у непотрібний момент. Але все ж, є ще кілька способів, наприклад, коли шнурки зав'язуються на вузлик, а потім їх кінці також заплітаються своєрідною шишечкою. Так вони теж не будуть розв'язуватися, а шнурки не будуть заважати, що іноді буває з бантиками.

В крайньому випадку, докучливі мотузочки можна обрізати, щоб зробити коротше, і кінчики закрутити тієї ж шишечкою, але для цього потрібно бути впевненим, що взуття сидить по нозі ідеально.

Ще одна досить важлива особливість, або навіть правило - категорично ні за яких обставин не можна носити шкарпетки з топсайдерами. Таке взуття найчастіше робиться з м'якої шкіри або замші і дуже зручна в носінні на голу ногу. Саме з-за того, що спочатку топсайдеры виникли в якості взуття для морських прогулянок, носити їх з котонові або капроновими виробами вважається моветоном і несмаком.

Якщо ж бажання придбати їх занадто велике, але без шкарпеток – ніяк, то є тільки один вихід – вироби, що прикривають буквально тільки стопу і пальці.

Перейти в каталог

Поділитися: