Стильні речі — кушак

Не секрет, що будь-якому способу можна надати особливу чарівність і шарм, грамотно доповнивши його гармонійними аксесуарами. До подібних «прикрасам» можна віднести і пояси. Ця деталь одягу має безліч варіацій – пояси і ремені відрізняються один від одного не тільки за кольором і дизайну, але і за видами і призначенням. Поговоримо про пояс.

Широкий шкіряний пояс

Пояс являє собою значний широкий пояс. Традиційно шили пояси з шкіри та атласу, і ця деталь була виключно для прикрашення чоловічих жупанів. Сьогодні пояса перекочували на тонку жіночу талію і для виготовлення поясів найчастіше використовують матерію, традиційну шкіру і шнури. Особливою популярністю у модниць користується пояс з металевими елементами.

Різноманітність поясів можна знайти в будь-якому модному салоні. І в нашій країні досить просто пояс купити – Україна і українські виробники дуже пильно стежать за модою.

Як носити?

Кушак чудовий тим, що носити його можна абсолютно з усією одягом. Головне – грамотно підібрати за стилем і кольором. Що стосується останнього, то зовсім необов'язково, щоб широкий пояс був в тон взуття, сумочки або одязі, навпаки, пояс буде виглядати ефектніше, ставши акцентним контрастом вашого образу.

Пояс може урізноманітнити зовсім просту і лаконічну за стилем одяг. А будь-які сукні з широким поясом сядуть набагато краще на фігуру, зважаючи на те, що пояс відмінно підкреслює і стоншує талію, «збирає» животик, приховуючи недоліки фігури.

Типи поясів

Нині мода пропонує наступні види чудового і стильного широкого пояса:

  • з натуральної шкіри суцільний;
  • з натуральної шкіри з перфорацією;
  • тканинний;
  • пояс-обманка (багатошаровий ПОЯС а-ля кушак, застібається на гудзики або невидимі застібки);
  • металізований;
  • у вигляді шнура.

Як правило, носіння того чи іншого типу кушака диктується модою, тому дівчатам завжди треба «тримати руку на пульсі». У будь-якому випадку, що б не диктував нам подіум, гармонійно поєднується з одягом кушак, завжди буде виглядати сучасно і актуально.

Зав'язуємо пояс правильно

Як вже зазначалося пояс можна носити практично під всі. Шорти, сарафани, джинси, брюки і навіть шуба – все можна доповнити поясом. Ідеально буде виглядати також спідниця-сонце з широким поясом.

Однак будь-кушак потрібно вміти правильно і красиво зав'язувати. В іншому випадку вишукана деталь одягу перетвориться у звичайний безформний шматок довгою тканини.

Отже, як зав'язувати пояс? Довгий пояс зазвичай обертають навколо себе двічі, короткий – зав'язується в один оборот. Зустрічаються навіть пояси, які передбачають більш трьох обертів. Вибираючи довгий пояс, потрібно пам'ятає «золоте» правило – чим довше пояс, тим вужчим він повинен бути.

Пристойна довжина пояса – цей грунт для фантазії і уяви, так як довгі краї кушака дозволять придумати незліченну безліч хитрих нетривіальних вузлів. Наприкінці хотілося б зауважити, що доглядати за цим стильним аксесуаром дуже просто – пояс на тканинній основі стирається, а різновиди шкіряного пояса достатньо час від часу протирати вологою ганчірочкою.

А ось наша добірка поясів

Поділитися: