Що таке "круїзна колекція"?

Ті, хто ретельно стежать за модою, часто чують вислів «круїзна колекція». Але що це? Адже перше що приходить на думку, коли чуєте це словосполучення, це купальники і капелюхи. А насправді, все значно складніше.
Так що ж таке круїзна колекція? Круїзна колекція (від англ. cruise або collection resort і від фр. croisière) – це модна лінія одягу, яка створена в міжсезоння, саме в проміжку між основними колекціями, тобто після основних показів і презентацій .

В основному, круїзна колекція легко натякає на те, що буде актуально в наступаючому новому сезоні. Якщо поглянути на це поняття з боку історії моди, то поява цього терміна можна пояснити елементарною потребою багатих людей носити нові речі. Справа йшла так, коли погода ставала холодною та дощовою, аристократи виїжджали проводити осінь і зиму в теплі краї.

В основному це були африканські та азійські країни, які від розкоші були далекі. Тому для подорожі на шикарних лайнерах вони замовляли у своїх модельєрів лінію одягу, так як носити старе вже не мали бажання. Модельєри швидко взяли на озброєння цю тенденцію – і посеред осені з'явилися літні круїзні колекції. Вона створюється виключно для забезпечених людей, природно, що вибираються одні з найкращих і самих дорогих тканин.

Одяг, взуття і навіть аксесуари – все тільки класу люкс. Речі обов'язково повинні бути дуже зручні і комфортні для спекотного клімату, і звичайно ж, відповідати високому рівню заходів, на яких людям замовили ці речі доводиться бути присутнім. Без сумнівів, що круїзна колекція включає в себе коктейльні та вечірні сукні, літній одяг, а також теплий одяг для прогулянок, аксесуари, взуття і купальники, і це робить її повноцінним лінією одягу. 

Поділитися: