Що надіти взимку в гори

Коли ми збираємося в поїздку, то завжди озадачиваемся над тим. що ж взяти з собою. Щоб нічого не забути, краще скласти список. Речі першої необхідності - гроші, паспорт, ліки і предмети гігієни не створять клопоту при пакуванні валізи, а от вибір одягу потрібно ретельно продумати. 

Якщо ви збираєтеся подорожувати взимку або їдете на гірськолижний курорт, то зрозуміло, що треба брати з собою теплі та зручні речі. Але в залежності від клімату 
відчуття холоду буває різним. Наприклад, в Якутії (регіон Російської Федерації) температура -40 відчувається, як у нас -10. А все тому, що в Україні велика вологість і вітер, а в Якутії - навпаки. У першому випадку треба брати водонепроникні і непродуваемое курточки, а в другому - звичайні теплі речі. 


Якщо ви їдете на лижі, то купіть гірськолижний костюм. Зараз дуже великий вибір таких костюмів з різноманітними візерунками і кольорами. Подбайте про термобілизна, він відмінно вбирає вологу і зберігає тепло. Візьміть флісову кофту. Вона легка, тепла і приємна до тіла, але сильно програє, тому на гору треба надягати куртку, бажано з капюшоном. Обов'язкові до купівлі спеціальні рукавички для лижників, які захищають руки від обмороження і травми від падінь. Також продаються шапки з термостійких матеріалів, які пропускають повітря.  Одягатися треба за принципом "капусти" - багато шарів тонкої одягу. В першу чергу носіть білизну з натуральних тканин, яке буде вбирати вологу тіла (термобілизна). Якщо ж ви надягнете одну, але дуже теплу кофту - ефект буде інший. Не забувайте, що гірськолижний курорт - це не тільки лижи і сніг, це також дискотеки, ресторани, сауни і басейни. Тому візьміть кілька пар джинсів на кожен день, базові речі (блузки, светри), сукні для походу на дискотеку або в ресторан і купальник для сауни та басейну. 

Подбайте про вашу поїздку заздалегідь. Купіть всі необхідні речі, складіть валізи. Практика підтверджує, що збори в попихах до добра не доведуть - хочеш чи не хочеш, а все одно що-небудь забудеш. Але все-одно засмучуватися не потрібно. У будь-якому випадку по дорозі на відпочинок або на самому курорті будуть магазини і ви зможете придбати необхідну дрібниця.

Поділитися: