Принт пейслі

Епоха мінімалізму давно пройшла і ми все частіше віддаємо перевагу яскравим акцентів в одязі. Різні орнаменти, візерунки і малюнки - кожному своє. Але що ви знаєте про принти в одязі? Крім того, звичайно, що їх існує невимірне кількість. Багато будинків моди використовують принти, як свою візитну картку, щоб виділитися серед інших. Наприклад, марка Gucci відома своєю зелено-червоною смужкою, Chanel - вишитими маками, а Etro - індійськими огірками. Про останньому зараз і піде мова.

Клатч пейслі

Сама назва "огірковий" принт є народним, його справжнє найменування - візерунок пейслі. Історія цього орнаменту почалася ще з XVI століття - в стародавній Персії таку тканину використовували вищі верстви суспільства. Пізніше "огірок" перекочував в Індію і міцно закріпився в модній індустрії того часу, поки службовці британської армії не привезли східні тканини до себе додому. Незабаром, завдяки британським текстильників, на Західній Європі почали виготовляти тканину з огірковим орнаментом. Свою назву цей принт отримав завдяки шотландському містечку Пейслі, в якій було зосереджено його виробництво.

Принт пейслі

Друга хвиля популярності пейслі припала на 60-ті роки. В цей час "огірки" з'явилися на чоловічих сорочках, брюках, підкладках піджаків, жіночих сукнях і буквально заполонили всі модні прилавки. Тоді ж і з'явився класична краватка-пейслі, відомий і до нині. В 70-тих роках огірковий принт пройшов через нову хвилю переродження і все завдяки епохи хіпі. Навіть Джон Леннон їздив на роллс-ройсі з візерунками пейслі, а модні будинки Etro, Pucci, Missoni зробили його своїм фірмовим принтом. Пізніше "огіркова" хвиля поступово вщухла і в побуті з'являються бандани-пейслі. Їх використовують різні вуличні угруповання, щоб відрізнити своїх від чужих. Огірковий принт був настільки пов'язаний з банданами, що його часто називали bandana print.

Принт пейслі

Якщо коли-то принт пейслі можна було побачити тільки на кашемірових шалях, то зараз він скрізь - на шовкових кімоно, шифонових парео, легких спідницях в підлогу, брюках білизняного стилю і багато чому іншому. "Огірки" досі не втрачають своєї актуальності - це один з найбільш затребуваних орнаментів. Він цікавий і оригінальний, легко розбавить ваш повсякденний цибулю і додасть родзинки образу. 

Принт пейслі

Поділитися: