Окуляри за формою обличчя

Як правильно вибрати сонцезахисні окуляри

Так як у всіх різна форма обличчя, то відповідно їй і належить вибирати такий аксесуар, як сонцезахисні окуляри. Саме тому дана стаття буде присвячена такій нелегкій справі.

Особа-коло

Кругле обличчя, у якого ширина приблизно дорівнює довжині. Для нього властиві пухкі щічки і мінімально виражені контури особи. Завдяки деякої наївності особа притягує до себе увагу. Варто зазначити, що окуляри для круглого особи повинні бути не надто контрастними: тобто варто віддавати перевагу окулярам невимушеним, невеликим (щоб уникнути зайвої ваги). Так ідеально підійдуть окуляри витягнутої форми, а відтінок можна вибрати коричневий або металік. На таких окулярах не повинно бути зайвих декорацій.

Особа-трикутник

Багато хто помилково вважають, що трикутне обличчя досить проблематичне щодо вибору сонцезахисних окулярів. Можливо, це пояснюється широким лобом і вузькою нижньою частиною обличчя, і навпаки. Але не варто впадати у відчай дівчатам, у яких така форма обличчя, адже для них є «свої» окуляри. Не багатьом відомо, як правильно підібрати окуляри під трикутне обличчя. А вони повинні бути: або із закругленими кутами, або прямокутної форми, або з виразною верхньою частиною (це допоможе поставити акцент на очах). Також можна вибрати класику – прямокутні окуляри з закругленими кутами.

Особа-овал

Ті, кого природа наділила такою формою обличчя, може радіти, адже таким людям легше у чому: у виборі зачіски, прикрас і аксесуарів. Форми окулярів не стали винятком. Під особа-овал можна підібрати безліч видів очок: прямокутні, круглі, загострені. Проте наголошується, що найбільш вдалим вибором стане геометрична форма, у якій закруглені кути. В цілому, можна експериментувати дуже довго. Важливо лише вибрати свою форму.

Особа-квадрат (прямокутник)

У квадратного особи помітна сильна щелепу, а сама голова має довгасту форму. Саме тому власницям такої особи варто вибирати окуляри, верхня частина яких розташовується вище, ніж на переніссі. Також можна поекспериментувати і вибрати квадратні окуляри, у яких закруглені кути. Також прекрасним вибором стануть авіатори. Не варто віддавати перевагу тим очками, у яких загострена форма, так як вони будуть спотворювати обличчя. 

Поділитися: