Мюли - від Стародавнього Риму до світових подіумів

А ви чули про взуття, яке називається "мюли"? Якщо ні, то розповідаємо - це взуття на підборах і без задника, але є і моделі на низькому ходу. Мюли зараз є одним з найяскравіших трендів наступаючого літа і домінують практично у всіх свіжих дизайнерських колекціях. Ця екстравагантна взуття зайняла почесне місце в гардеробі голлівудських зірок і fashion-блогерів, адже вона виглядає лаконічно і елегантно.

Історія мюли почалася ще в далекому Стародавньому Римі. Таке взуття носили чоловіки, які мали високе положення в суспільстві і добрий фінансовий стан. Мюли мали виключно закритий носок і виготовлялися з фіолетовою або червоної шкіри. В 17-18 століттях таке взуття стала популярною не тільки серед чоловіків, але й серед жінок, але коли це модне протягом дійшло до дівчат легкої поведінки, яким вона припала до душі з-за однієї простої причини - мюли легко знімати, то благопристойну суспільство моментально відмовився від нього. А повернула в моду цю горезвісну взуття знаменита Мерилін Монро.

Такі туфлі гармонують з різною одягом, але все-таки існує кілька правил, яких потрібно дотримуватися, щоб не виглядати безглуздо. Наприклад, ми не радимо одягати разом з мюли одяг довжини міні, тому що це буде виглядати вульгарно. Занадто довгі штани або джинси також можуть зіпсувати образ - вони будуть закривати вашу красиву взуття. Найбільш відповідною довжиною одягу, з якої можна поєднувати мюли, можна назвати міді, тому що вона відкриває ваші щиколотки і взуття, підкреслює жіночність силуету і виглядає дуже стильно.

У мюли можна відправиться як на роботу, так і на прогулянку. Для першого випадку віддайте перевагу взуття із закритим носком - вона виглядає строго і по-діловому - така собі заміна туфель-лодочкам. А для прогулянки або будь-якого іншого неофіційного заходи підійдуть мюли з відкритим носком. Якщо це взуття на низькому ходу, то вона дуже зручна і злегка нагадує шльопанці, але якщо хтось вам буде робити комплімент на подобі: "Які у тебе стильні шльопанці!", то відповідайте з особливою гордістю "Це не шльопанці, а мюли! Нова тенденція в моді." ))

Поділитися: