Культові джинси підкорили світ

Сьогодні джинси знайдуться в шафі кожної людини - починаючи від двірника і закінчуючи президентом. Ця культова річ поширилася по всіх континентах і зробила світову революцію. Слово "джинси" має італійське коріння, адже так матроси називали міцну тканину, яку використовували замість парусини або накриття для вантажу. Однак, вважають, що винахідником штанів був Леві Страусс, компанія якого досі на вершині успіху. Garne пропонує разом пройтися по сторінках моди і розібратися, які джинси підкреслять вашу фігуру.

У середині 19 століття Леві Страусс емігрував з матір'ю і двома сестрами в США до братів, які торгували тканинами в Нью-Йорку. Коли почалася золота лихоманка, Леві підключився до сімейного бізнесу і почав збувати товар серед золотошукачів. Одного разу йому поскаржилися, що знайти золото легше, ніж пару міцних штанів, тому в 1853 році Страусс випускає в світ перші джинси. Модель була зроблена з коричневої наметової тканини і нагадувала більше комбінезон.

Згодом, запаси цупкого брезенту закінчилися і Леві закупив саржу в місті Німа. Звідси і пішла назва денім (de Nimes - з Німи). Така тканина складалася з двох ниток - основної, пофарбованої в синій, і безбарвної. Комфортабельність нових джинсів оцінили навіть на Дикому Заході, але єдиним мінусом залишалися ненадійно пришиті кишені. Ситуацію змінив Якоб Девіс, який працював у компанії Страусса "Levi Strauss & Co", він запропонував металеві заклепки замість шва нитками. Надалі дизайн штанів змінювався, наприклад у 1873 році на задніх кишенях з'явилася помаранчева стрічка, а в 1936 - всесвітньо відомий значок кампанії "Levi's".

Джинси - базова річ, яка виручає в будь-яких ситуаціях. Garne створив шпаргалку для жінок, які ще не знайшли ідеальний фасон джинсових штанів:

  1) Модель скінні підійде струнким і високим жінкам, адже штанини повністю обтягують ноги і стегна. Однак, за рахунок щільної тканини штани не видадуть проблемних зон на тілі.

  2) Моми - джинси із завищеною талією, які доходять до середини щиколотки. Вони візуально збільшують об'єм стегон, тому не рекомендуються низьким дівчатам із зайвою вагою, адже обтяжують силует.

  3)Класичний прямий фасон підійде всім типам фігури. Модель маскує недоліки ніг і поєднується з будь-яким верхом.

  4)Бойфренди - модель прямого широкого крою з низькою посадкою. Із-за довжини 7/8, вони добре сядуть тільки на довгі і худі ноги. У вільному вигляді бойфренди виглядають краще, тому придивіться до штанів на розмір більше звичайного.

  5)Широкі джинси врятують неідеальні ноги і живіт, до того ж в дуеті з підборами створять вечірній образ. Такі "труби" краще купувати з високою посадкою, а на верх надягати об'ємні светри й сорочки.

Мода на джинси вічна. Дизайнери ще не придумали більш комфортного та стильного одягу, який б сподобався мільйонам людей. Знайти якісні штани з деніму ви зможете в нашому інтернет-магазині, не зволікайте і проходьте за посиланням.

Перейти в каталог

Поділитися: