Гловелетти – модний аксесуар для дівчат

А ви знаєте, як за допомогою лише одного аксесуара створити зухвалий, самобутній, яскравий і дуже стильний образ як у Леді Гаги або Карла Лагерфельда? Ні? Ми підкажемо – досить надягти гловелетти. Це такі рукавички, які частково відкривають пальці рук. Це не традиційні мітенки, які закривають кисть і фалангу великого пальця, а повноцінні рукавички, але тільки з «відрізаними пальцями», тобто з перемичками між усіма пальцями, які закривають їх нижні фаланги.

Звідки взялися ці гловелетти?

Кожен день збираючись на роботу, навчання чи просто у справах, хіба замислюємося ми про те, як і звідки з'явилися ті чи інші предмети нашого гардеробу. А багато хто з них мають багатовікову історію і навіть у свій час перекочували в жіночий гардероб з чоловічого. Прикладів тому безліч: наприклад, штани, плащі, берети і багато іншого. Не виняток і рукавички. Так, історія появи рукавичок тягнеться ще від часів Стародавнього Єгипту. В той час вони грали роль захисту для рук і використовувалися в основному воїнами і робітниками. У Стародавньому Єгипті рукавички з шкіряних смужок і посилені залізними шипами одягали гладіатори перед боєм. А в епоху Середньовіччя на території Європи використовувалися для захисту на випадок війни і чуми.

Сьогодні вони виконують ту ж функцію, що й тисячу років тому: рукавиці захищають руки від холоду і пошкоджень. Але на відміну від звичайних рукавичок, гловелетты надають пальцях більше свободи і дозволяють своєму власнику виконувати більше дій, не знімаючи їх.

У побуті сучасних жінок гловелетти з'явилися тільки з легкої подачі англійського рок-музиканта Ніка Кершау, який вперше з'явився на відкритій сцені на початку 80-х у в'язаних рукавичках з відкритими пальцями. З тих пір всі модники світу зрозуміли, що такий аксесуар дуже і дуже зручний.

Спочатку гловелетти були виключно довгими і закривали собою всі передпліччя і навіть плече. Але сьогодні вони можуть бути абсолютно різної довжини, з різних матеріалів, різних кольорів, з оздобленням або без, тематичними або класичними, повсякденними і святковими. Найчастіше гловелетти зустрічаються в нарядах наречених: мереживні, ажурні, ошатні, зі стразами, бісером і вишивкою вони стають одним з головних елементів весільного вбрання. А шкіряні, вовняні і трикотажні рукавички без пальців оцінили велосипедисти і далекобійники: такий аксесуар відмінно зігріває руки, забезпечує вентиляцію повітря всередині рукавички та відмінне зчеплення з кермом. Тому даний аксесуар часто називають рукавичками автомобілістів, байкерськими або водійськими рукавичками.

Як носити гловелетти і з чим поєднувати?

«Обрізані пальці» стали символом спраглих свободи бунтарів: панків, байкерів, рокерів і представників інших субкультур. Тому гловелетти прийнято надягати з речами в готичному стилі, в сексуальному стилі глем-рок, layer-look і в багатьох інших неформальних образах. Але якщо рукавички виконані в більш стриманому стилі, з вовни, трикотажу, замші, капрону або сітки, то вони можуть використовуватися в класичному, casual і гламурному стилі, де основний акцент робиться на зручність і практичність. І в будь-який стиль гловелетты привнесуть нотку оригінальності і неповторності. Але для цього потрібно пам'ятати декілька правил:

  • гловелетти самі по собі – дуже яскравий акцент в образі, тому всі інші його деталі повинні виступати в ролі фону, щоб не перенасичувати образ;
  • важливо, щоб був акуратний і ефектний манікюр;
  • для брутального образу підійдуть автомобільні рукавички зі шкіри, оксамиту, з металевими елементами, а для ніжного – мереживні гловелетты зі стразами, перлами і паєтками;
  • поєднувати байкерські рукавички краще з рваними джинсами, кедами, косухами, майками, футболками, топами з шовку, джинсовками і чокерами.

Застосовуючи такий підхід, вам вдасться створити образ як Леді Гага, Мадонна, Брітні Спірс, Бейонсе, Авріл Лавін і Сара Джесіка Паркер.

Поділитися: