Elie Saab - геній вечірньої моди

Коли мова йде про жіночу красу, всі чудово розуміють, без сукні тут не обійтися. Розкішний, жіночний образ просто не реально уявити без сукні. Адже тільки подумайте, на всі найважливіші події в своєму житті, такі як випускний, весілля, ювілеї, жінки завжди віддають перевагу сукням.
Хто може краще передати тонкість і ніжність жіночих форм, як не чоловік? А створити щось неймовірне, вдалося Елі Саабу (англ. Elie Saab), він зумів поєднати західні та східні мотиви, і зробити жінку в своїх нарядах сексуальною, але дуже стриманою, як і вимагала його східна культура.

Elie Saab дизайнер з Лівану, народився він в Бейруті. Тягар до створення жіночих нарядів у нього з'явилася ще в дитинстві, він із задоволенням придумував вбрання для сестер, і треба помітити у нього відмінно виходило. За традиціями Сходу в майстерності крою та шиття присутній певний консерватизм і шану до вікових традицій, дизайнерське творчість і модні покази тут не вітаються.

Тому молодий дизайнер подався у Париж. На початку 90-х років до нього прийшла справжня популярність. У нього хотіли одягатися найбагатші і знамениті жінки, а він отримував замовлення з усієї Європи. У 1997 році він став членом Національної палати моди Італії.

Він став першим іноземцем, який удостоївся цього звання. На Тижні Alta Moda у Римі в цьому ж році пройшов показ колекції Елі Сааба, яка викликала дикий захват і захоплення публіки. Успіх був неймовірним. І вже через рік в Мілані була розроблена лінія одягу Елі Сааба прет-а-порте.

З цього часу про нього заговорили всі, кому він подобався більше, комусь менше, але не говорити про нього вже було не реально. Еллі почав відкривати свої фірмові бутики в центрах світової моди. Багато зірки стали клієнтами дизайнера, так як він використовує шикарні дорогі тканини, дорогоцінні камені, і завжди може знайти індивідуальний підхід до кожної клієнтки. Найбільше в його колекціях вечірніх і весільних суконь. Дизайнер зізнався, що це те, що він любить створювати більше всього на світі.

Поділитися: