Бандажна сукня

Маленький чорне плаття – класика останніх десятиліть. Але бандажна сукня – одна з найсексуальніших. Не чули про таке? А воно, як ні один наряд у світі, здатна на чудеса: ідеально підкреслює всі вигини і лінії фігури, робить її більш витонченою і спокусливою, а завдяки сильному стягуючого ефекту ще й зможе відкоригувати вади фігури, чим любить користуватися всесвітньо відома Кім Кардашьян.

У цій статті Garne вам розповість, що таке бандажна сукня, які його плюси і мінуси, які бувають види і кому вони підходять, з чим поєднувати бандажну сукню. Але спочатку трохи історії...

Бандажну сукню створив у 1985 році французький модельєр Ерве Леру. Тоді для пошиття костюмів для чергового показу у майстра не вистачило тканини, і він подався до найближчої швейну майстерню і побачив там обрізки металізованої тканини з люрексом. Це були залишки, сміття так сказати. Але Ерве не погребував і забрав ці шматки, поєднав їх один з одним на манекені, шар за шаром, і в результаті отримав прототип бандажної сукні. Це потім його стали шити з еластичних тканин. А саму першу модель пошили саме з міцного не тягнеться матеріалу, стрічки якого мали різну товщину, що створювало ілюзію форми.

Потім модельєр вирішив перетворити отриманий фасон і створити сукню без єдиного шва і застібок. Але перша клієнтка, примерявшая тісна безшовне плаття, так і не змогла його зняти. Помилочка вийшла – що тут скажеш...

Хоча те, що ми сьогодні називаємо бандажною сукнею, вийшло дуже навіть нічого... Воно поєднує в собі всі найкращі ідеї індустрії моди, починаючи з часів Стародавнього Єгипту і до сучасності: тобто в фасоні бандажної сукні простежуються і єгипетський наряд калазирис (прообраз сукні-футляру), і жіночі середньовічні корсети, і сукні з горизонтальною драпіруванням британського модельєра Чарльза Джеймса.

Пік своєї популярності бандажні сукні пережили в першому десятилітті 2000-х. Тоді в кожному гардеробі знаменитості був сильно облягаючий фігуру наряд марки Herve Leger, засновником якої власне і став Ерве Леру – творець бандажних суконь, справді культових моделей. Так, на світських раутах, показах, церемоніях нагородження, вечірках багато зіркові модниці з'являлися саме у бандажнії сукні: Ірина Шейк, Дженіфер Лопес, Хлое Кардашьян, Даутцен Крез і інші.

Хоча не на всіх дам такий фасон виглядає ідеально. Так, бандажну сукню створює скульптурний силует, коригує будь-яку фігуру і наближає її до ідеальних форм, а саме до типу «пісочний годинник». До того ж такий фасон:

  • ідеально обтягує форми і не провисає;
  • допомагає трохи підтягнути живіт і боки при їх наявності;
  • піднімає груди, формуючи спокусливу улоговинку;
  • а сідниці в такому вбранні будуть виразнішими, і не залишиться не поміченою оточуючими.

Але бандажна сукня має і ряд не дуже приємних особливостей. Його неможливо самостійно застебнути. І якщо для вас це не причина відмовитися від покупки такого вбрання, то наступне вас точно засмутить. Бандажна сукнюя відчутно здавлює тіло, тому його можна носити більше п'яти годин до ряду. При цьому такий наряд може змінити ваші форми далеко не кращим чином і підкреслити всі недоліки. І якщо ви маєте пару зайвих кілограмів і животик, то бандажну сукні точно вже не врятує ситуацію, а швидше навпаки.

Але що робити, якщо вже дуже хочеться купити бандажну сукню? Головне знати, підійде вона вам чи ні. Отже... Бандажна сукня ідеально підійде тільки власницям пропорційних форм без зайвої ваги. Якщо ж ви не можете похвалитися підтягнутою фігурою, але у вас красиві форми, високі груди або велика попа, то у вас є шанс, що наряд сяде добре, максимально взявши те, що потрібно. Точно не підійде бандажна сукня дівчатам з плоскими грудьми і пишним красуням. А ось якщо у вас ідеальна фігура, але досить масивні і накачані руки, то краще вибирайте облягаючий наряд з рукавами, які будуть закривати плечі.

Кому кому, а от жінкам віком 35 років і старше бандажну сукні точно вже краще не купувати і навіть не дивитися в його бік, адже воно молодіжне і відверто спокусливе. Хоча різні ж бувають жінки...

Ми не налякали вас перерахованими недоліками бандажної сукні? І ви готові прикупити такий наряд? Тоді вам треба знати, яких видів вона буває, щоб серед всіх вибрати наряд гідний вас:

  • міні-сукня. Цей фасон можуть взяти на озброєння невисокі панянки зі стрункими ніжками, але не дівчата з широкими стегнами – їм краще відмовитися від ідеї купувати бандажну сукню довжиною міні;
  • плаття довжиною міді – найоптимальніша модель, яка приховає недосконалість ніг і м'яко підкреслить силует;
  • плаття з довгими рукавами – порятунок для власниць повних рук;
  • плаття з воланом по низу або зі спідницею-кльош – варіант для тих дівчат, які незадоволені своїми стегнами.

Але пам'ятайте, що бандажна сукня сама по собі самодостатня і її не варто псувати, надягаючи поверх кардиган або піджак, масивні прикраси і великі сумки. Воно повинно бути головним героєм в образі і крапка.

Поділитися: