Анна Вінтур - залізна леді світу моди

Хто диктує моду? Хто розстеляє червоні доріжки одним перспективним дизайнерам, а іншим закриває двері в fashion-індустрію? Кого ми можемо легко дізнатися по стриманою зачіскою каре і чорними окулярами Chanel? Впливового людини світу моди - редактора американського «Vogue» Анну Вінтур. Її називають «Стерва з великої літери» і «Ядерної Вінтур». Ця жінка, завдяки своїй надзвичайній цілеспрямованості і сталевому характер, змогла досягти неможливого - захопити весь світ моди. 

З раннього віку Ганна цікавилася модою. У десять років, заповнюючи анкету, на запитання, ким вона хотіла б стати в майбутньому, вона відповіла - редактором «Vogue». У 16-річному віці Вінтур вигнали зі школи через недотримання дрес-коду: дівчина замість шкільної форми воліла міні-спідниці. Тоді вона і вирішила зайнятися журналістикою в ??сфері моди. Пізніше Анна переїхала в Америку і працювала у відомих журналах, але найбільшим досягненням було місце головного редактора «Vogue». Після того, як Ганна зайняла цю посаду, всі співробітники редакції зобов'язані були дотримуватися певні правила: не їсти на роботі, не поправлятися у вазі, дотримуватися стилю і мати відмінний смак. Все це для того, щоб одразу було видно - цей чоловік працює в «Vogue». 

Анну Вінтур завжди можна дізнатися за дорогою стриманою одязі, великими чорними окулярами Chanel і взуттям Manolo Blahnik. Вона дотримується здорового способу життя, щодня прокидається рівно в 5:45, випиває чашку кави та грає в теніс. В день - робота над черговим випуском журналу, а увечері - відвідування різних заходів. Ганна ніколи не носить сумочок, при ній завжди тільки телефон, чекова книжка щоденник. Колишня асистентка журналу «Vogue» Вайсбергер, яка зуміла попрацювати з Анною 10 місяців, написала про неї книгу «Диявол носить Prada». У романі вона описує редактора, як холодного, безжального і стервозного людини. Анна Вінтур поставилася до цього з гумором і на прем'єру фільму, який надалі був знятий по книзі, прийшла одягнена в одяг Prada. 

Відомо, що Ганна дуже любила хутро. Це викликало масу обурень з боку захисників прав тварин. Дійшло до того, що жінці кинули в обличчя торт зі словами: «Хутро носять прекрасні тварини і потворні люди!». На що Ганна, витираючи торт з особи, різко відповіла: «Носіть більше хутра». 

Цій жінці зараз 66 року, 28 з яких вона працює головним редактором «Vogue» - модного журналу №1 у світі. Мабуть, саме сильний характер допомогли їй захопити fashion влада, а рішучість і холодний розум - зробити переворот у цій індустрії, такою мінливою і конкурентною.

Поділитися: