Які намисто ти вибереш: коллар, матине або роуп?

Намисто – найдавніше, найпростіша і найпопулярніша жіноча прикраса на шию. У всі часи вони відмінно доповнювали різні вбрання дам і продовжують це робити й сьогодні, але вже в більш удосконаленому вигляді, ніж раніше. Нитка бус у вечірньому або навіть повсякденному вбранні робить образ більш жіночним, додає в нього динаміки і дозволяє «оживити» його. І кожна дівчина, жінка, та будь-яка модниця, може перетворити свій, навіть самий пересічний, образ елегантний і більш цікавий. Благо, видів бус існує ціла «низка».

Одне, що їх об'єднує, – це те, що буси являють собою нанизані на міцну неластичну нитку в певному порядку різні елементи: камені, намистини, перлини, «зернятка» та інші деталі різних форм і розмірів, з каменів, скла, пластику, пряжі, дерева і т. д. тобто плетіння в такому оздобленні немає, тільки низання. Причому намистини та інші елементи у такій прикрасі не мають оправи, між собою, як правило, не з'єднуються, а якщо і мають з'єднання, то воно здійснено дещо іншим способом (наприклад, дротяними петельками) на одного або декількох нитках в пряму лінію, з замком або без нього.

Вічною класикою вважається нитка натуральних перлів. Вона підходить до будь-якого гардеробу та стилю і надає жінці елегантності і аристократизму. Не меншою популярністю користуються і багатоярусні намисто з напівдорогоцінного каміння – головний атрибут способу представниці будь-якої творчої професії. Одним словом, всі види бус модні й актуальні у всі часи. Головне, правильно їх застосовувати в образах.

І якщо за типом матеріалу, кольору, дизайну і стилю кожна модниця повинна підбирати собі намисто індивідуально, то в плані використання бус різної довжини потрібно враховувати деякі нюанси. Так, за довжині розрізняють шість видів намиста:

1. «Нашийник», «комір» або коллар – намисто довжиною 30-32 см, як раз, щоб щільно прилягати до шиї і не падати до її основи. Така прикраса кілька візуально укорочує шию, тому більше підходять власницям довгою стрункої шийки і відмінно виглядає в поєднанні з глибоким вирізом декольте або відкритими плечима:

2. Намисто «під горло» або чокер (англ. choker) довжиною до 40 см. Як правило, така прикраса складається з однієї нитки, трохи вільніше, ніж коллар, хоча теж облягає шию і м'яко обвиває її основу, проходячи в акурат над ключицями. Цей вид намиста вважається самим скромним і елегантним, що дозволяє носити його з будь-яким нарядом, і підходить практично всім жінкам:

3. Намисто довжиною до 48 см або так звані «принцеса» (princess) – нитка, вільно спускається на груди. Такий вид шийного прикраси вважається найбільш універсальною, і однаково виглядає і нарядно, і суворо, підходить і для денних, і для вечірніх образів, і для урочистих, і неформальних заходів. Беручи овальну форму на фігурі, вони візуально подовжують фігуру і витягують силует. Тому даний вид бус спокійно можуть носити і дами з повною шиєю, і власниці короткій шиї:

4. Довгі намиста до 60 см або «матине» найбільше підходять під коктейльні сукні, вечірні вбрання й образи в білизняному стилі. Звідси і назву, яка в перекладі з французької означає «ранкове» (matinée). Даний вид бус вносять у діловий образ нотку урочистості, повсякденний наряд можуть легко перетворити на вечірній, а в поєднанні з класичним чорним платтям – взагалі ідеально. Головне, не надягати довгі намиста «матине» з одягом з масивними гудзиками і великими елементами декору, які тільки будуть відволікати увагу від краси такої прикраси:

5. «Опера» або намисто завдовжки 80-90 см, які спускаються трохи нижче лінії грудей. Застосовуючи їх вечірньому образі, довгі намиста носять в одну нитку, а в денних – обернувши нитку навколо шиї два рази. Краще всього поєднуються такі прикрашення з одягом в контрастному кольорі:

6. Самі довгі намиста – це «роуп» (мотузка) довжиною близько 115 см, прикраса для сміливих дам. Їх носять в 1-2-3 ряду, зав'язують на шиї вузлом або намотують на руку у вигляді браслета, створюючи тим самим дуже жіночний і яскравий образ. Їх підвидом вважаються намисто «ларіат» або аркан, кінці яких не з'єднані, а вільно звисають по тілу. Їх так само як намисто «роуп» зав'язують, намотують на шию, як шарф, використовують як пояс, обруч або браслет:

Головне, у використанні будь-якого з перерахованих виду бус не доповнювати їх іншими яскравими аксесуарами. Сумка, сережки, браслети в образі тоді повинні бути набагато більш лаконічними і не викликають. Хоча Мода... і хороша тим, що в ній немає строгих законів. Експериментуйте!

Поділитися: