Як вибрати відповідну термобілизну?!

Кілька практичних порад, як вибрати правильне термобілизна

Звичайно, можна довго говорить про те, що воно повинно бути зручне, красиве, і потрібного розміру. Все це добре і важливо, але, по правді сказати, це розмови ні про що. Насправді, при виборі термобілизни, правило тільки одне. Продумайте у яких ситуаціях Ви плануєте його використовувати і зробіть вибір виходячи з цього.

Сучасне термобілизну можна умовно розділити на три типи:

  • білизну для повсякденного носіння;
  • для активного відпочинку і роботи на повітрі;
  • і для занять спортом.

Відрізняється воно, в першу чергу, складом, а якщо говорити про спортивних моделях, то ще й сучасними технологіями.

Повсякденне термобілизна

Білизну для повсякденного використання шиють із натуральних тканин. Найчастіше з бавовни, іноді з додаванням вовни. Передбачається, що Ви будете ходити в ньому по місту, на роботу, або по боргу знаходиться в прохолодному приміщенні. Воно комфортне, гігієнічне, приємне на дотик, добре вбирає вологу. Для більшості людей така білизна стане ідеальним вибором.

Єдине, що хотілося б додати, бажано, щоб до складу тканини входило хоч трохи еластану (лайкри). Навіть 5% цього волокна достатньо, щоб зробити річ більш практичною і попередити витягування ліктів і колін.

В нашому асортименті повсякденне термо представлено виробниками Key, Cornett-VOl Fabio і Sesto Senso.

Білизна для активного відпочинку і роботи

Білизна другого типу, підходить для активних людей. Тканина в такому білизна використовується комбінована, з обов'язковим змістом якогось термоізолюючого матеріалу, наприклад тепмополиуретана. Це білизна підійде Вам, якщо Ви любитель полювання, риболовлі, туристичних походів, або фізично працюєте на відкритому повітрі, наприклад на будівництві. Головна його особливість – це здатність швидко виводити вологу. Передбачається, що Ви можете активно порухатися, спітніти, а потім якийсь час перебувати у статичному положенні, за цей час весь піт повинен випарується. Так само білизна буде корисно, якщо Вам часто доводиться заходити у тепле приміщення, а потім повертатися на холод.

Додатковими компонентами пряжі часто буває бавовна, віскоза, іноді шерсть. Ці матеріали роблять білизну придатним для тривалого носіння.

І нарешті, останній тип термобілизни – спортивне

Це дитя сучасних технологій. Для людини не досвідченого, склад такої білизни може здатися жахливим – одна синтетика! Але справа в цих чарівних мембранних тканинах. Білизна даного типу призначене для заняття спортом в зимовий період. У ньому Ви можете постійно рухатися, потіти, потім рухатися ще активніше і потіти ще більше, а білизна залишиться сухим і теплим. Все завдяки тому, що спеціальні волокна постійно вбирають вологу і виводять її назовні. Крім того, це білизна не однорідне, а поєднує в собі більш щільні і тонкі вставки, там, де це потрібно.

Коштує така білизна не дешево, але Ви оціните його, наприклад на лижному курорті. У міських умовах його так само можна носити, але це як забивати гвіздки мікроскопом – дорого і не ефективно.

Сподіваюся, ці поради будуть Вам корисні.

Бажаю теплої зими і розумних покупок!

Поділитися: