Жіночий купальник - еволюція чи революція?

Ще в Античні століття людське тіло вважалося вершиною досконалості і природної краси. Представники тих часів активно займалися спортом, тому подобу бікіні можна побачити на стародавніх фресках і постаментах. Середньовіччя ж кардинально змінило естетичні уявлення і моральні устої людей, а про купальних костюмах довелося забути на довгі століття. Нове життя купальники отримали вже в 19 столітті, тоді панночки виявили бажання до плавання в публічних місцях. Купання в одному місці з чоловіками було непристойним для високоморальних леді, тому на пляжах працювали невеликі хижі-карети. Будиночки на колесах були запряжені кіньми і коли жінка переодягалася в купальник, її відразу доставляли у воду. Наряд для купання складався з вільної туніки, пояса і панталон нижче колін.

У 1912 році жіноче плавання було внесено в програму Олімпійських ігор, однак костюми залишалися закритими. Революцію в цій сфері моди зробила австралійська плавчиха Аннет Келлерман, дівчина відрізала рукава і штанини свого купальника. Спортсменку дискваліфікували за таку витівку, тому Аннет довелося пришити відсутні частини одягу. Згодом спортсменка запустила власну лінію жіночих плавальних костюмів. Починаючи з 20-х років 20 століття ця деталь гардероба стала більш відкритою. У 1922 році Габріель Шанель приклала руку до цієї модної сфері. Дизайнер випустила в світ купальник з відкритими руками і короткою спідницею.

Справжньою легендою в "купальної моді" став Жак Хейм. Кутюр'є створив витончені шорти з високою талією, відкривають смужку живота. Чоловік вперше запропонував роздільний купальник і назвав його "Атом", адже одяг складалася з маленьких шматочків тканини. У 1946 році дизайнер Луї Реар представив модницям бікіні - провокаційний купальник того часу. Реар створив настільки безсоромний костюм, що манекенниці відмовлялися виходити в ньому на подіум. І тільки в 1962-му відверті купальники завоювали авторитет серед дівчат, адже у цьому році на екрани вийшов культовий "Джеймс Бонд - агент 007", в якому головна героїня виходить з моря в бікіні.

Підібрати правильний фасон купальника - справа нелегка, адже все залежить від фігури жінки:

  • Якщо у вас тендітні плечі і широкі стегна, то ви - тип фігури «груша». Жінкам з такими пропорціями слід підкреслити лінію декольте і візуально розширити плечі. На допомогу прийде ліф фасону "халтер", який зав'язується на шиї, або ж декорований рюшами верх. Рекомендуємо уникати плавок з зав'язками по боках, бікіні з спідничкою і моделей з яскравими принтами, тому що вони збільшують обсяг стегон.

  • Жінки з тонкою талією, а плечима і стегнами однієї ширини - представниці типу "пісочний годинник". Їм підійдуть ретро-купальники, а саме плавки з високою посадкою. Також фігуру прикрасить бікіні з трикутними чашками і V-подібним низом: цей фасон візуально подовжить ноги.

  • Плечі ширше стегон - ви "трикутник". Таку фігуру врівноважить однотонний купальник. Плавки з поясом, спідницею, динамічним принтом і рюшами додадуть обсягу низу, а ліфи з кісточками привабливо виділять груди.

  • Дівчата з невираженою талією, приблизно рівною шириною плечей і тазу - власниці "прямокутного" типу. Такий фігурі підійдуть роздільні купальники, сполучені на животі смужкою тканини: фасон підкреслить плавні вигини тіла.

Зверніть увагу на пропорції тіла й скористайтесь вище наведеними порадами.

Купальники проробили довгий шлях у індустрії моди. Ця деталь гардероба довела, що жінка може бути спокусливою і жіночною у будь-якому середовищі. У нашому інтернет-магазині ви знайдете купальні костюми на кожен смак, тільки перейдіть за посиланням:

Перейти в каталог

Поділитися: