Жіночий національний одяг як вибирати і з чого почати!

Не завжди ми носимо стандартну повсякденний одяг, іноді приходить момент, коли потрібно щось особливе, ось тоді ми віддаємо наш голос на користь  національного одягу. Вибір такого одягу з одного боку простий, і в той же момент, кожен вид має особливість і треба не забувати про це, щоб не помилитися при покупці. 

Різноманітність національної одягу та особливості вибору величезний. Давайте разом з вами відправимося в подорож по країнах світу:

Вишиванка. Українська вишита сорочка, може мати багато варіацій візерунка, тому вибір досить великий. При виборі звертайте увагу на якість матеріалу і підбирайте потрібний візерунок і місце його розташування. Такий варіант підходить практично всім жінкам, оскільки вишиванка сидить вільно, а при бажанні підкреслити талію можна вибрати відповідний пояс. 

Дірндл. Національна одяг, яку носили раніше в німецькомовних країнах. Зазвичай дірндл селянки носили і прислуга. Це костюм гарно сидить на фігурі зверху, оскільки крім блузи, одягається ще й темний корсет, а знизу знаходиться широка спідниця. Обов'язковим елементом цього костюма є красивий фартух, який повязывается поверх спідниці. На сьогоднішній день такий одяг особливо популярна на німецьких святах або пивних фестивалях, де офіціантки одягнені в дірндл. Головна особливість при підборі такого одягу полягає у відповідності кольорів і необхідно пам'ятати, що такий костюм шиється за традицією з натуральних тканин. 

Сарі. Одяг, який носять жительки Індії. Її особливість у тому, що для створення такої національної одягу необхідно велика кількість тканини. Довжина матерії може варіюватися від 5 до 9 метрів, а по висоті близько 1, 2 метра. Колір її може бути практично будь-який, а верх і низ повинні мати відмінне кольору красивий невисокий візерунок. Врахуйте при виборі цього одягу, що пересуватися в ній досить складно.

Кімоно. Являє собою халат з великими рукавами довжиною в підлогу, який на талії підв'язується широким поясом близько 20 – 30 сантиметрів у висоту. Зазвичай сам халат має інший колір, ніж пояс, тому його чітко видно при погляді на костюм. Якщо ви вибираєте цю національну одяг, то знайте, що як будь-який одяг в підлогу при ходьбі кімоно не дуже зручно.

Загальні поради при виборі національної одягу:

- Потрібно максимально точно відобразити культуру тієї чи іншої країни, тому не варто винаходити щось нове, а дотримуватися традицій.

- Пам'ятайте про зручність і заздалегідь приміряйте і перевірте, чи комфортно ви себе в такому одязі відчуваєте.

- Найчастіше національний одяг складається з натуральних тканин, тому це може відбитися на ціновій політиці.

Перейти в каталог

Поділитися: