Що таке портупея і як її носити?

Останнім часом часто можна помітити на дівчатах новий, досить незвичайний аксесуар. Поверх суконь, жакетів і прямого крою светрів, панянки носять шкіряні різьблені ремені, ажурно і гармонійно поєднані між собою. Що це? Відповідь знайдете, та заодно дізнається про новий тренд, прочитавши статтю.
Портупея (фр. porte-épée – “носити меч”) – частина військового спорядження, в'язь у вигляді ременів для носіння зброї під час бою.

Спочатку на перекинутою через плече портупеї було прийнято носити холодну зброю, трохи пізніше з'явилися перев'язі для носіння вогнепалу, і тут до ременів додали кобуру. З цього виходить, що, портупея – суто чоловічий аксесуар із стилю мілітарі. Не зовсім зрозуміло чому він так стрімко набирає популярність у слабкої частини людства. Все ж, на думку стилістів, головною причиною є те, що жінки вже багато років "позичають" у чоловіків аксесуари.

По-друге, дівчата так люблять додавати в свій образ кілька крапель мужності, а портупея саме те, що має суто чоловічий характер.
Красиво переплетені між собою смужки шкіри у дуеті з металевими кільцями і іншими аксесуарами, виглядають досить незвично.

Але все ж, цей елемент одягу можна носити в повсякденному житті. Самий логічний і простий спосіб носіння портупеї – поверх жіночного сукні. Звичайно, краще всього якщо це плаття футляр. Носіння портупеї поверх сорочки – ще один безпрограшний варіант, який освіжить простакуватий офісний цибулю. Красиво і незвично виглядають контрастні ремені, виставлені на передній план і стали центром композиції.

Якщо виберете портупею в тон одягу, вона не буде особливо виділятися і стане лише продовженням ліній сукні. Також можна взяти портупею базових кольорів – бежеву, сіру, коричневу – і підібрати взуття в тон.
Ця новинка швидко підкорює модний Олімп, але це і не дивно, давно хочеться освіжити образ чимось незвичайним. Спробуйте, а може для вашого образу це і стане портупея?

Поділитися: