Ромпер

Не любите сукні? Чи вважаєте їх занадто нудними? Або може вам набридли буденні речі і хочете чогось нового, оригінального? Тоді вам варто звернути увагу на таку здавалося б неабияку річ, як ромпер – літній жіночий комбінезон, але виключно короткий, низ якого виконаний у вигляді шортів.

Історія появи поняття «ромпер»

Вперше поняття «ромпер» було використано в американській газеті The New York Time за 1904 рік. Тоді на сторінках періодики з'явилася реклама про продаж дитячого комбінезона ромпера, де вказувалося, що в такому одязі малюкові буде комфортно повзати, бігати і грати. З часом ромпер набирає популярності і у 50-х роках стає затребуваним вже і серед дівчат, ставши альтернативою для традиційного жіночого комплекту з блузки і спідниці і позбавивши від мук вибору відповідної до топу спідниці або шортів. Тоді-то популярність ромпера перетнула Атлантичний океан і почала свою ходу по Європі, де такий комбінезон стали надягати для виходу на пляж або носити тільки вдома, в якості зручного домашнього одягу, яка не заважала під час прибирання або виконання повсякденних справ.

До 70-м рокам про ромпере забувають, бо як з ужитку жінок його витіснив більш універсальний і зручний комбінезон з довгими штанинами. І лише кілька років тому вдосконалений ромпер з тріумфом повернувся в жіночий гардероб, ставши елементом не тільки пляжного або домашнього гардеробу, але й вечірнього, повсякденного і навіть ділового вбрання. Тепер купити ромпер жіночий в Україні бажає чи не кожна дівчина.

Ромпер: що це? Види та особливості жіночого ромпера

Ромпер став синонімом комфорту. Це ідеальна річ на літо, тому що являє собою сполучене виріб з коротких шортів і верху у вигляді блузи, сорочки, футболки, топа, майки вільного фасону і з легких «дихаючих» матеріалів: шовку, атласу, льону, бавовняних тканин, полегшеного деніму, тонкого трикотажу та інших натуральних матеріалів.

Брючины шорт можуть бути як ультракороткими, так і видовженими, до колін і нижче. А сам ромпер може бути різних видів, які варіюються від пляжних до достатньо строгих:

  • ромпер в стилі кежуал – найпростіший і комфортний, не обтяжений деталями комбінезон з натуральних тканин. Такий наряд зазвичай стриманий, зручний, дарує відчуття свободи і невимушеності;
  • ромпер в стилі мілітарі. До даного виду літніх комбінезонів входять ромперы не тільки з тканин з камуфляжним забарвленням, але і моделі з нарочито грубуватим кроєм, який дозволяє створити великоваговий автентичний образ;
  • ромпер в романтичному стилі – сама летить і легка модель з укороченими або розкльошеними штанинами, оборками, драпіровками і милими квітковими принтами;
  • ромпер-сукня – комбінезон, зовні схожий на коротке плаття. Брючины такого ромпера виконуються вільного фасону, розширені до низу, що дозволяє створювати обсяг в нижній частині силуету, тим самим підкреслюючи вишуканість верху. Залежно від матеріалу виготовлення ромпер-сукня підійде практично для будь-якого випадку;
  • ромпер-без бретелей – виріб, який дозволяє створити більш розслаблений і невимушений образ. Такий наряд буде більш доречним на пляжі, в прибережному барі або на заміській ділянці;
  • строгий ромпер, що нагадує міні-сукня класичного фасону. Якщо доповнити його коротким піджаком або кардіганом, то в такому вбранні сміливо можна відправлятися на ділові переговори або в офіс. 
  • ромпер із завищеною талією – самий приголомшливий і універсальний фасон, який підійде практично всім дівчатам, незалежно від віку, зросту, комплекції і типу фігури. Такий короткий комбінезон дозволяє візуально подовжити ноги і зробити силует стрункішим;
  • вечірній ромпер. Ну тут дизайнери ні в чому себе не обмежували: корсет, глибокий V-подібний виріз, відкрита спина – весь цей арсенал вечірніх туалетів використаний в повній мірі у вечірніх ромперах.

Сам по собі ромпер є досить простий і однотипної річчю. Але саме тканина і її забарвлення допомагають зробити такий наряд більш оригінальним і цікавим.

Те ж саме стосується і фасонів:ромпер бандо, з рукавами і без, з коміром і т. д. І кожен з цих варіантів підходить під певний тип фігури. До наприклад, фігура «груша» найвигідніше буде виглядати в ромпере, де верх більш об'ємний і виконаний з воланами, рюшами, широкими рукавами, без бретелей і з великими елементами декору і принтами тільки вгорі. Фігури «яблуко» підійде ромпер вільного силуету з тканини темного кольору. А облягаючі моделі із завищеною талією підійдуть більше для дівчат, які хочуть хоча б візуально подовжити ноги.

Поділитися: