Приручаємо звіра: леопардовий принт у вашому гардеробі

Раніше ми з вами розглянули актуальні тенденції сучасної моди, зокрема тренд на анімалістичний принт. Почитати про це можна тут.

Але сьогодні ми хочемо торкнутися дуже тонку і делікатну тему, яка цікавить багатьох з вас. А саме: як носити леопардову одяг, щоб не виглядати жінкою легкої поведінки? Як правильно поєднувати базові речі зі свого гардеробу з одягом і аксесуарами в леопардове забарвлення? І в яких ситуаціях леопард буде виглядати доречно, а не провокаційно і зухвало?

Але поки про головне...

Мода виявилася дуже пустотливою дамочкою: хижий і самодостатній леопардовий принт вона зробила класикою жіночого гардеробу і вже більше 70 років не відпускає його, змушуючи модниць усього світу створювати образи, які раніше в нашу свідомість навіть не вписувалися. Але якщо раніше леопард вважався чимось «зі світу сього», був втіленням елегантності і стилю і улюбленцем жінок з характером, а при переборі і надмірному його використанні міг навіть «приліпити» на свою володарку клеймо розпусної дівки, то сьогодні він вже не так показує свій «хижацький» характер і може виглядати модно і стильно навіть у монолуках. Головне – це зуміти його приручити!

Вибираючи одяг з хижим принтом, слід дотримуватися головне правило – леопардовий малюнок краще всього поєднується з чорним, золотим, червоним, бежевим, кавовим і будь-яким відтінком коричневого кольору. І при цьому бажано в образі використовувати одну, максимум дві речі з анімалістичним принтом. Хоча можна з ніг до голови одягнутися в усе леопардове, але не факт, що у вас вийде виглядати так, як моделі на подіумі. Забавно, вульгарно або нерозумно – так, але не модно, немає.
Найголовніше – леопард не повинен демонструвати, що ви вийшли «на полювання». Ніяких акуратно укладених в зачіску волосся і ніякого ретельного макіяжу, ніяких облягаючих джинсів, міні і неякісних тканин. Поставтеся до леопардові простіше, підкресліть свій іронічний підхід до цього досить складного принту і повірте вам не буде рівних!

Але... Леопардовий йде не всім, це факт, і носити його потрібно вміти. Тому дозоване і грамотне використання леопарда в образі буде самим правильним рішенням для його впровадження в свій гардероб. І починати варто з придбання аксесуарів у леопардовий малюнок – самого безпечного методу приборкання звіра. Це може бути шалик, сумочка, взуття, ремінь, колготки і навіть окуляри з леопардової оправою. Таке доповнення образу привнесе у ваш образ перчинку і певний настрій.

Що стосується леопардової одягу... Раніше, на зорі своєї появи в світі моди, леопардовий принт прикрашав лише вечірні наряди, але останнім «писком» вважається одяг зі спортивним характером і леопардовим забарвленням. Навіть якщо в такому вбранні буде присутній невеликий елемент в тваринний принт, його агресивний натиск одразу випарується і стане далеким від еротичних і хижих конотацій, про яких цензура забороняє згадувати. Те ж саме стосується вбрання в стилі спорт-шик, речей з деніму і напівспортивного взуття – леопардовий малюнок у невимушеному образі додасть йому «перчинки», але не позбавить розслабленості, і зробить більш сексуальним, але не перейде межу вульгарності.

Якщо ви все ж таки віддаєте перевагу класичні фасони, строгі наряди і закритий крій з чистими лініями і мінімумом деталей, то леопардовий малюнок на такому одязі злегка втихомирить свій агресивний натиск і додасть діловому чи класичному поряд більшої елегантності, зухвалості і гостроти. А якщо додати до такого способу жіночних і милих деталей, то від його суворість та неприступність не залишиться і сліду. Такий наряд буде виглядає цікаво, привабливо і не банально, але при цьому вишукано і зовсім.
Ще одне рішення для любительок класичного стилю: якщо доповнити діловий образ речами з чоловічим характером і леопардовим принтом, то подібна стилізація вбрання буде виглядати не тільки елегантно, але і дещо іронічно. Але таке застосування леопардового більше підходить для зрілих жінок, які хотіли б носити такий принт, але не наважуються на це із-за негативних асоціацій з ним.

Вершина стилю – верхній одяг в леопардовий принт. Щодо актуальності та доцільності в гардеробі сучасної модниці такий одяг навіть «переплюнула» вечірні та коктейльні сукні в анімалістичний принт. Справа в тому, що, на думку дизайнерів, леопардовий малюнок найбільш безпечно виглядає в застосуванні до верхнього одягу. Тому пальто, шубка, плащ і навіть бомбер в леопардове забарвлення в будь-якому образі, в будь-якому стилі і будь-яких поєднаннях дозволить своїй власниці виглядати цікаво і небанально. До того ж таке яскраве і самобутнє доповнення до образу допоможе вам без праці виглядати цікаво і небанально в холодну пору року, створити веселий і грайливий настрій без ризику стати справжньою хижачкою.

Але існує ряд заборон на використання леопардового принта в одязі, які варто враховувати, особливо якщо ви зважилися додати пару дрібничок у хижий принт в свій гардероб. А саме:
- леопарда в одному комплекті не повинно бути занадто багато – максимум дві речі;
- те ж саме стосується аксесуарів: вибираєте шарф, рукавички, сумочку або окуляри з оправою в тваринний забарвлення, значить нехай це буде тільки шарф, рукавички, сумочка або окуляри, але ніяк не всі разом;
- не змішуйте речі в леопардовий принт з яскравими квітковими, геометричними або східними кольорами;
- не доповнюйте образ з леопардової річчю таким манікюром – це без смаку;
- відвертість, міні і глибоке декольте в поєднанні з леопардом виглядають вульгарно і безглуздо;
- якщо вам більше 40 років, кілька разів подумайте – а чи не додасть вам леопардовий принт кілька зайвих років? Воно вам треба?
Якщо ви прочитали всі наші рекомендації і досі ще хочете мати в своїй шафі кілька речей з леопардовим принтом, значить вам пряма дорога в наш інтернет-магазин:

Поділитися: