Правила дрес-коду: Стиль кежуал

Стиль кежуал – дітище бунтарських 70-х років. Він ґрунтується на комфорті і практичності і допомагає самореалізуватися. Одягнувши за правилами casual, можна стильно виглядати навіть на сімейному торжестві або світському заході.

Що таке «casual»?

З англійської слово «сasual» перекладається як «повсякденний», «недбалий», «вільний», «неофіційний». Тому одяг у стилі кежуал – це зручні джинси, футболки, спортивні штани, свитшоты, пуловери, куртки з капюшоном і джинсівки. Саме ці речі приходять на розум, коли ми, повертаючись додому після важкого трудового дня, скидаємо з себе незручні підбори і вузькі спідниці, звільняємося від «кайданів» комірців та ременів і змінюємо їх одягом вільного крою. Те ж саме стосується і вихідних: ніхто особливо не чепуриться, щоб сходити за покупками або з дитиною в парк погуляти. Але і в елегантному костюмі на дивані перед телевізором, погодьтеся, теж ніхто не сидить!

Одним словом, одяг кежуал-стилю – це такий собі уявний місток, який з'єднує елегантний стиль і затишний домашній образ. Тому зручні бавовняні штани, футболки або прості сукні сміливо можна віднести до одягу в стилі кежуал, носити її у вільний час і при цьому ловити захоплені погляди оточуючих. Головне, щоб вони мали елегантний і охайний зовнішній вигляд, що дозволить надягати їх навіть на вечірку або в офіс.

Якою має бути одяг в стилі кежуал?

Вбрання в стилі кежуал можуть бути різноманітними, головне, щоб вони мали неофіційний стиль і при їх виборі робився наголос на:

  • зручність. Створити гармонійний casual look допоможуть джинси, сорочки, футболки, кофти і светри, піджаки, легкі сукні, спідниці та багато іншого;
  • невимушеність. При виборі кежуал-стилю важливо відмовитися від навмисної охайності і ніколи-ніколи не заправляти за пояс штанів або спідниці;
  • неформальність. Кежуал – це не тільки джинси і біла футболка. Це повна відмова від формальності і незвичайні поєднання;
  • оригінальність. За допомогою яскравих аксесуарів можна зробити кежуал-образ цікавим і особливим.

В стилі кежуал допускається простота, але в той же час він не заперечує можливість використання яскравих акцентів і деталей. Але під час створення образу в такому стилі краще відмовитися від речей зі стразами, рюшами та іншими декораціями.

Як створити свій кежуал-цибуля?

Більшість вибирає стиль casual, вважаючи, що можна спокійно надіти першу-ліпшу одяг і при цьому впевнено заявляти про своєму стильному зовнішньому вигляді. Але з кежуал-стилем все по-іншому, і легковажний підхід до формування такого образу призводить до того, що повсюдно можна зустріти людей, одягнених в однакові вбрання.

Тому щоб виглядати модно і елегантно, при виборі одягу в стилі кежуал:

  • увага повинна бути сконцентрована на деталях;
  • не варто застібати всі гудзики на сорочці і выглаживать речі до ідеального стану;
  • поєднуйте здавалося б несочетаемую одяг і взуття. Наприклад, під босоніжки сміливо надягайте шкарпетки, під джинси класичний піджак, а під сарафан однотонну футболку. Але робіть це акуратно і з розумом;
  • створюйте багатошарові образи. Приміром, поверх футболки накиньте кардиган і перев'яжіть його поясом, прикрасивши образ шарфиком, поверх ситцевого плаття накиньте джинсову курточку і шифоновий хусточку, і т. д.;
  • приділяйте максимум уваги колірній гамі. Це особливо стосується багатошарових образів;
  • правильно розставляйте акценти. Перше знайомство зі стилем кежуал варто починати з джинсів, які в образі виступлять основним елементом. А далі підбирати під них інші складові вбрання.

Але повсякденний і недбалий не означає неакуратний. Тобто одяг в стилі кежуал повинна бути охайною, з акуратними швами, без стирчать назовні ниток і не розтягнутою. І це навіть у тому випадку, якщо ви в такому одязі звикли ходити і відчуваєте себе в ній комфортно.

яке взуття вибрати для кежуал-образу?

Не вся взуття підходить під стиль кежуал. Наприклад, туфлі-човники більше гармонують з офісним або діловим стилем, а пляжні сланці – тільки з купальником і тунікою. Тобто, підбираючи взуття під образ в стилі casual, віддавайте перевагу кросівкам, балеток, туфель в чоловічому стилі, слиперам, слипонам і сандалям на низькому ходу.

Поділитися: