Сукня-сорочка: з чим і як носити

Сукня-сорочка в гардеробі жінки одночасно може бути і екстравагантної, і стриманою, романтичною річчю. Все залежить від фасону і аксесуарів. Таке плаття з вигляду схоже на подовжену сорочку з відповідним коміром, манжетами і гудзиками по всій довжині виробу, підходить різних панночкам. Найчастіше крій не приталений. Відрегулювавши глибину декольте і внизу розрізу, можна зробити його суворим або жіночно-кокетливим. З поясом або без – це теж ваше рішення для сукні-сорочки. Фото різних варіантів подано нижче.

У кожної стильної жінки повинна бути така річ в гардеробі. Для того щоб плаття-сорочка купити, потрібно, перш за все, визначитися з тканиною: шовк, бавовна і атлас – найбільш популярні варіанти.

Сукня-сорочка з шифону – зручний вибір для спекотного літнього дня, відмінно поєднується з босоніжками на підборах і міні-сумочками. Модель з шовку можна сміливо надягати замість коктейльної сукні під шпильку і стильний клатч. Бавовняні варіації здатні урізноманітнити строгий офісний гардероб і будуть відмінно сидіти поверх звужених штанів-сопілочок. Вони чудово виглядають і під каблук, і з туфлями-човниками. Атласні тканини з переливом роблять це плаття простого «сорочкового» крою ошатним і привабливим. Ще одна тенденція – моделі з тонкого джинса або тканини, що імітує джинсову фактуру.

Автором цієї дамській знахідки прийнято вважати Крістобаля Баленсіага, хоча модною її зробила вже пізніше сама Коко Шанель. Друге дихання трохи грубі і чоловічі сукні-сорочки отримали з популяризацією стилю «мілітарі». Тепер ці сукні в моді вже не перший рік, адже вільний і спрощений крій одягу зараз в тренді.

По довжині виріб найчастіше сягає колін або середини стегна. Укорочені варіанти – відмінний вибір для високих дівчат, середня довжина більш прийнятна для офісного дрес-коду. А ось плаття-сорочка в підлогу – відносно нова модель, для сміливих, витончених модниць. Його рекомендується одягати виключно під високий каблук.

Величезний вибір моделей задовольнить будь-який смак: з рюшами, воланами, накладними кишенями, змійками, стразами, бантами, закругленими комірами та іншими витребеньками.

Сукня-сорочка з чим носити?

Воно розглядається як повноцінне сукню або як альтернатива туніки. Чудово комбінується з модними легінсами, джинсами або колготками. Під легкі сукні-сорочки відмінно підходять і туфлі та босоніжки, а ось останні тенденції моди диктують стильне поєднання такої речі з ботильйони на високому каблуці і з шкіряними куртками.

Функціональний і зручний плаття здатне приховати будь недоліки фігури, під нього без сорому можна носити спідниці, а тонку талію ніколи не пізно підкреслити модним поясом. Для власниць пишних форм рекомендується відмовитися від забарвлення в клітку або горизонтальну смужку. Однотонний бавовняний варіант можна скомбінувати з капелюхом або джинсової жилеткою.

Сукня-сорочка – це незвичайна, і в той же час практична річ, яка підходить під будь-яку фігуру і має численні молодіжні, жіночі і строго елегантні варіації.

Поділитися: