Іміджеві окуляри

Все частіше на вулицях міста, та й взагалі скрізь, можна зустріти людину в окулярах. В більшості своїй – це молоді люди, юні хлопці та дівчата. Невже в такому ранньому віці у молоді погіршився зір? Виною тому горезвісні гаджети, інтернети і любов до відеоігор – подумають ті, хто не знає, що сьогодні носити окуляри з прозорими стеклами модно. І називаються вони іміджевими.

Зовні іміджеві окуляри не відрізняються від звичайних окулярів для корекції зору, які зазвичай приписує лікар. Ну хіба що можуть мати кольорові скла, які більше призначаються для періоду сонячної активності, щоб захистити очі від ультрафіолету. А так іміджеві окуляри мають прості скляні лінзи без діоптрій або пластикові аналоги, можуть мати такі ж оправи, і форму, але при цьому дозволяють досягти того ефекту, який неможливий з лікувальними очками. Вони допомагають підкреслити стиль та індивідуальність, додають способу родзинки і впливають на зовнішність:

  • роблять темні кола під очима менш помітними;
  • коригують овал обличчя;
  • мінімізують враження близько розташованих до перенісся очей;
  • візуально збільшують очі.

А в дощову або снігову погоду такий аксесуар може навіть врятувати макіяж. Під які вони – іміджеві окуляри!

Але щоб досягти таких приголомшливих результатів і вмить змінити свою зовнішність до невпізнання, потрібно не просто купити іміджеві окуляри, а правильно їх підібрати з урахуванням типу обличчя і враховувати те, для якого саме стилю і способу ви будете їх застосовувати. Отже, що потрібно знати при виборі форми оправи?

Якщо вам потрібні очки для того, щоб виглядати більш солідно і навіть серйозно, то краще зупинити свій вибір на моделях зі скляними лінзами і тонкими металевими оправами. А для повсякденного образу більш доречними будуть окуляри з пластмасовими лінзами і в пластиковій оправі. Що стосується форми і розміру очок, то в випадку з іміджевими очками діють ті ж правила, що і з звичайними сонячними:

При цьому до кожного типу обличчя потрібно застосовувати єдине правило: іміджеві окуляри не повинні закривати лінію брів і стосуватися щік. Тому коли будете вибирати окуляри, широко посміхніться світу і оточуючим вас людям або ж хоча б своєму відображенню в дзеркалі. І якщо оправа не підстрибує на щоках, значить окуляри ви вибрали правильні. 

Серед азійських молоді користуються популярністю іміджеві окуляри без скла взагалі. Але якщо ви вважаєте, що таке рішення – занадто радикальне, то вибирайте собі «ачечи» з наявного стильного асортименту. А саме:

  • сat-eye в товстих темних оправах, які ідеально підійдуть для формування образу ділового дрес-коду;
  • авіатори в тонкій металевій оправі – універсальні моделі для повсякденних образів у стилі casual і smart casual;
  • тішейди з класичними круглими або злегка видовженими лінзами, по типу «котяче око»;
  • вайфареры – круті окуляри у товстих кольорових або градієнтних оправах.

І наостанок: іміджеві окуляри безпечні для зору тільки в тому випадку, якщо не носити їх по кілька годин поспіль, не знімаючи. Всі очки, і коригувальні, і лікувальні, і комп'ютерні, і іміджеві, при постійному носінні викликають звикання, і очі звикають до того, що їм необхідно дивитися на навколишній світ через перешкоду. Крім того навіть на дорогих і якісних стеклах з часом виникають тріщини, які негативно впливають на зір, можуть викликати швидку стомлюваність органів зору і головний біль.

Але хто про це думає, коли купує стильну обновку? Не смішіть!

Поділитися: