Гід по стилю

До основним стилям відносяться: класичний, романтичний і спортивний. Всі інші стилі, є похідними від основних.

Класичний стиль (консервативний) - це стримана простота в лініях, лаконічний крій. Речі цього стилю привабливі своєю високою якістю і добротністю матеріалів. Переважає ахроматична гамма або пастельні відтінки. Це самий неемоційний стиль, все в ньому дуже помірно. Відсутність модних деталей. Довжина, ширина, обсяги та пропорції завжди середні, звичні для ока.

Класичний консервативний стиль

Романтичний стиль в одязі передбачає створення піднесеного, витонченого образу. Для стилю характерне використання рюшів, воланів, довгих суконь летить крою. Для чоловіків в романтичному стилі характерні жилети, шийні хустки, сорочки з широкими рукавами і романтичні фасони капелюхів. Стилю властивий квітковий принт, а також ніжна пастельна кольорова гама.

Романтичний стиль

Спортивний стиль характеризується вільним, не заважати руху одягом, призначеної для занять спортом і активного відпочинку або повсякденний одяг, стилізований під спортивну, має атрибутику притаманну спортивній екіпіровці. Досить яскрава і динамічна за своїм характером одяг відрізняється практичністю і зручністю.

Спортивний стиль

Стиль casual – найпоширеніший і популярний стиль, передбачає сучасну (модний) повсякденну практичну і зручний одяг. Цей стиль може поєднувати в собі елементи інших стилів, але відмітною особливістю є комфорт та зручність одягу. Існують підрозділи цього стилю casual city (міський повсякденний), smart casual (елегантний повсякденний), є так само формулювання «business casual», яка скоріше характеризує дрес-код «робоча п'ятниця» по суті, теж саме, що і smart casual. І ще один підвид: sport casual – це повсякденний стиль з елементами спортивного, але цей стиль не для занять спортом.

Стиль casual

Дербі - жокейский стиль. Назва стилю носить ім'я англійського лорда Дербі, великого фаната скакових коней. Жокейский стиль повторює одяг наїзників.

Стиль дербі

Діловий стиль одягу - основна ідея стилю в тому, щоб одяг не відволікала увагу від ділових якостей співробітника. Одяг в діловому стилі повинна бути стриманою і елегантною, але, при цьому, на відміну від консервативного стилю, ділової стиль схильний до модним тенденціям. Лінії, форми, силуети все має бути чітким і визначеним.

Діловий стиль в одязі

Екстравагантний стиль в одязі - дуже небезпечне стилістичний напрямок, що вимагає відточеного смаку та дизайнерської майстерності, тому що може межувати з вульгарністю. Але, в теж час, екстравагантний стиль є рушієм моди. Екстравагантним може вважатися артистичний стиль, в якому творчі люди самовиражаються, прагнучи виділитися з натовпу. Для стилю характерні незвичайні фасони, використання асиметрії, помітні виразні акценти, нестандартні деталі і кричущі колірні поєднання.

Екстравагантний стиль в одязі

Еротичний стиль - стиль максимально підкреслює приналежність до жіночої (або чоловічим) підлозі. Формується для залучення протилежної статі. Виражається в максимально обтягує, відкритою і зухвалому одязі.

Еротичний стиль в одязі

Етнічний стиль одягу. Цей стиль увібрав в себе елементи різних національних костюмів. Став популярний в 1976 році, завдяки Ів Сен Лорану.

етнічний стиль в одязі

Мінімалізм - це не значить мало, це значить нічого зайвого.

стиль мінімалізм в одязі

Сафарі стиль з'явився в 60-ті роки. Це переважно стиль для подорожей, який запозичує елементи тропічної військової уніформи. Характерною особливістю є всі відтінки пісочного кольору в одязі і безліч накладних кишень. Знаковим атрибутом є світла капелюх з невеликими полями.

Стиль сафарі

Мілітарі стиль. Одяг з елементами військового костюма: погони, еполети, накладні кишені, шнурівка і т. п. Основні кольори: сіро-зелений, оливковий, сірий.

Мілітарі стиль

Колоніальний стиль одягу. Схожий зі стилем сафарі, але в колоніальному стилі більше ретроспективних мотивів. Перевага віддається білому кольору і тонким тканин.

Колоніальний стиль в одязі

Морський стиль одягу - це курортна класика. Характерні особливості: поєднання трьох кольорів: синього, білого і червоного. Смугастий принт, матроський комір , коротка спідниця в складку, і морська атрибутика в аксесуарах.

Морський стиль

Вамп стиль - це, насамперед, певний образ, який може вгадуватися в одязі з відкритими плечима і декольте. Переважаючі кольори: чорний і червоний. Завжди яскравий макіяж, червона помада і підбори.

Стиль вамп

Диско стиль. Стиль одягу для клубних вечірок 70-х років. Пізнаваний по блискучим тканин.

Стиль Диско

Стиль Тедді-гьолз або Джудиз - відмінні деталі стилю: подовжений жакет, що обтягує спідниця олівець, підсукані джинси, капелюхи канотьє, мініатюрні брошки, еспадрільї і клатчі.

Стиль Тедді-гьолз або Джудиз

Гарсон стиль - це жіночий одяг в чоловічому стилі . Отримав поширення у 20-ті роки 19 ст. на хвилі емансипації. Для стилю характерні смокінги і жакети чоловічого крою.

Стиль Гарсон

Oversize-Look - стиль, в якому навмисно носять одяг на кілька розмірів більше, ніж треба. Був модний у 80-е і 90-е роки, гаряче любимо Готьє.

Oversize-Look

Кантрі стиль (від англійського слова country - село) - сільський стиль американського Заходу кінця 19 століття. Американці називають цей стиль Вестерн (western - західний). Стиль ковбоїв і фермерів. Відрізняється натуральними тканинами теракотових відтінків, джинсами, картатими сорочками, а також ковбойськими капелюхами і чобітьми.

Стиль Кантрі

Фольклорний стиль (фолк стиль) - одяг, стилізований під національні костюми. Ідея стилю полягає в тому, щоб не повністю копіювати національні вбрання, а лише запозичувати певні елементи, включаючи їх у сучасні моделі. Широко використовується в'язання, плетіння, клаптева техніка, аплікації і різноманітна вишивка. Фолк стиль відрізняється зручністю.

фольклорний стиль

Рустикальний стиль одягу- більш груба варіація фольклорного та кантрі стилю. Проста одяг сільського стилю з грубих натуральних тканин

Рустикальний стиль

Екологічний стиль (Еко стиль) – найдавніший і природний стиль одягу. Для стилю характерні кольори природи: колір землі, трави, піску, малюнки на тканинах швидше виняток і носять флоральні мотиви. Тканини використовуються тільки натуральні, часто грубого плетіння, фасони вільні.

Екологічний стиль

Гаучо стиль– стиль іспано-індіанські скотарів. Включає різноманітні пончо, широкополі капелюхи з неглибокою тулією, шийні хустки і широкі штани.

Стиль гаучо

Міський стиль (міський шик) - це повна протилежність кантрі стилю. Щільні якісні тканини, переважання чітких, лаконічних деталей, слідування сучасним модним тенденціям і дорогі аксесуари.

Міський шик

Стиль авіатора - повторення одягу перших льотчиків. Основний елемент стилю - куртка «авіатор» з різноманітними спортивними нашивками, відповідний форми окуляри і шапка пілота.

стиль авіатора

Стиль «Нью-лук» (new look, новий образ) – стиль, введений в моду Крістіаном Діором після другої світової війни, коли всі втомилися від жакетів з квадратними плечима, характеризовавшими військовий стиль, бракувало жіночності, яку і запропонував Діор. Стиль характеризують довгі пишні спідниці, підкреслена лінія талії і облягаючий ліф. На той період це було чимось кардинально новим, звідси і назва стилю.

Стиль Нью-лук

Конструктивний стиль одягу - фокусує увагу на формі, конструкції одягу. Характерні підкреслено прямі лінії, плісировка, іноді гіпертрофовані геометричні лінії в крої.

Конструктивний стиль

Достаток стиль - еклектичний стиль, в якому поєднується все несумісне. Не має чітких відмінностей між кітчем. Стиль придумав Жан-Полем Готьє. (Кензо еклектику в одязі назвав дифузним стилем).

Стиль Достаток

Поверховий стиль характеризується багатошаровістю одягу, короткою поверх довгої. В Америці носить назву Звібел (Zwiebel цибулина) для російського менталітету ближче аналогія з капустою.

Поверховий стиль в одязі

Піжамний стиль характеризується просторими безформними речами, що нагадують піжамний вбрання, але призначені не для сну. Характерні принти у вертикальну смужку.

Піжамний стиль

Арт-деко - ретро-стиль. Типові розкішні тканини, велика кількість оздоблення, занижена талія, відсутність акценту на грудях і стегнах. А також скляне намисто, блискітки та довга бахрома.

Стиль арт-деко стиль


Білизняний стиль одягу - характерна особливість стилю в тому, що верхній одяг нагадує ажурне білизна. Активно використовується вишивка гладдю, рішельє, мереживо.

Білизняний стиль

Стиль Готична Лоліта набув поширення в Японії. Являє собою змішання образу дівчинки вікторіанської епохи (лялькового образу) та готичного стилю. Переважання чорного, білого та рожевого кольорів. Наявність великих бантів та корсетів.

Стиль Готична

Вінтажний стиль відрізняють трендові речі попереднього покоління, як мінімум тридцятирічної давності, оригінальні або стилізовані під старовину.

Вінтажний стиль

Стиль «Шанель» - це елегантність і прямі форми. Головний атрибут: прямий твідовий жакет.

Стиль Шанель

Преппи (скорочення від pre-коледжі, підготовчі навчальні заклади) стиль багатих студентів ліги плюща. Характерна елегантність, класика, дорожнеча і брендовість або гербова символіка одягу.

Гламур. Він характеризується жіночністю і яскравістю образу, його мета — максимальне залучення уваги оточуючих до зовнішності людини. Важлива не тільки одяг, але і доглянутість в цілому. Ідеальний манікюр, бездоганні волосся. В одязі актуальні блискучі тканини, лакова шкіра, високі рукавички, ефектні аксесуари. Головне не забути про почуття міри. Пам'ятайте, блищати повинні Ви, а не мільйон паєток!

Стлиь гламур

Гранж – зухвалий бунт проти гламуру! Байдужість до моди і несерйозне ставлення до одягу виражається в тому, що речі виглядають як запрані і поношені. Багато з речей — як ніби з чужого плеча. Хоча сама одяг гранж шиється з якісних, дорогих тканин, вона виглядає нарочито старої. Основа образу - фланелеві сорочки, об'ємні светри крупної в'язки, потерті/рвані джинси, сарафани, комбінезони, сукні в квіточку, шкіряні куртки, важка, груба взуття з ефектом потертості (черевики, чоботи, кеди, кросівки). Деталі: стирчать нитки, краю одягу не підшиті, латки, асиметрія. Аксесуари: ремені, в'язані шапки, капелюхи. Одяг і взуття з заклепками.

Стиль гранж

Джерело: in-image.ru

Поділитися: