Джинсовки - класика нашого часу

Джинсові куртки не виходять з моди ось уже століття. Вони створені ще в 1910 році брендом "levi's". На початку шляху джинсівки скидалися більше на блузи з деніму, мали невелику лямку ззаду для регулювання ширини та нагрудний кишеню. Через десять років розробники додали маленький червоний ярлик і ще один кишеню, модель продавалася під назвою "Levi's 506". В 1921 році на арену джинсового бізнесу вривається компанія "Lee", яка починає шити куртки для робітників залізниці. Новий фасон виглядав як сучасна спецодяг і не користувався попитом, хоча у 1930-му покупці його оцінили. Бренд почав розвиватися швидкими темпами і на початку 30-х років випустив сенсаційну джинсовку з хутряною підкладкою. Така деталь гардероба припала до смаку представникам бунтівної молоді, адже навіть голлівудські актори носили її в повсякденному житті.

Комфортний крій одягу з деніму - це заслуга бренду "Wrangler", який заявив про себе в 1948 році. Тодішнім бестселером стала модель "11MJ Jacket", фасон відрізнявся розташованими на спині клапанами-складками, вони давали свободу руху рук. Однак у 1960-х роках компанія Левіса Страусса дала гідну відсіч конкурентам, їх джинсівки підкорили покупців загостреними нагрудними і нижніми кишенями, а також V-подібної рядком спереду. У такому вигляді ми зустрічаємо джинсові куртки і сьогодні.

Джинсова куртка вважається універсальною річчю в гардеробі, адже з її допомогою створюються десятки цікавих образів. Джинсівки виглядають стильно в поєднанні з чорними джинсами, спортивними костюмамиы і літніми сарафанами. Незважаючи на те, що куртка з деніму - це атрибут стріт стайл, сучасні модниці сміливо поєднують жакет з високими підборами, дамськими сумочками та спідницями. На піку популярності в 2019 році моделі з яскравими принтами або динамічними малюнками на спині.

Куртки і жакети з деніму поділяються на кілька категорій за своєю структурою. Моделі без підкладки користуються найбільшим попитом у весняно-літній період. Фасони з вовняної або фланелевою внутрішньої тканиною підійдуть для міжсезоння. До таких курток часто підшивають хутро і капюшон, який стане в нагоді у вітряну погоду. Джинсівки шиють з легкої і щільною джинсової тканини, тому при виборі цієї одягу, варто враховувати її актуальність для певної пори року.

Джинсова куртка - це символ епохи бунтарів і модників. Без цього одягу важко уявити повсякденний гардероб, тому якщо у вас ще немає культової речі, то швидше переходьте в наш інтернет-магазин. "Garne" пропонує кращі речі з деніму для улюблених клієнтів.

Перейти в каталог

Поділитися: