Догляд за одягом з паєтками

Кожна поважаюча себе модниця у своєму гардеробі має одяг з паєтками – вечірні або коктейльні сукні, топи, футболки і навіть цілі костюми. Як правило, це ефектні речі, рябіють світлом, яскраві і самобутні, хоча блискучими можуть бути цілком і повсякденні, здавалося б, прості вбрання. І це не дивно, адже блискітки і паєтки – це головний тренд останніх кілька сезонів, і зимових і літніх. Але мало хто знає, як правильно доглядати за речами з таким декором, як їх прати, прасувати і зберігати, а потім обурюються, що неякісні речі.

Пам'ятайте: речі навіть з мінімум паєток або блискіток вимагають дуже делікатного і дбайливого ставлення до себе, особливо, що стосується питання прання. Про це далі і поговоримо!

Особливості тканини з паєтками

Звичайно, тканина з паєтками – це напівпрозорий і дуже делікатний матеріал з пришитими або наклеєними на нього і різнокольоровими блискучими пластинами із пластику самої різноманітної форми: у вигляді кілець, кружечків, прямокутників, ромбів і т. д. Як правило, вони виконані дуже тонкими, що надає їм витонченості і невагомості. Але при цьому паєтки при необережному поводженні дуже легко ламаються, а при впливі високих температур – ще й плавляться.

Як доглядати за одягом з паєтками?

Якщо Ви прикупили собі обновку з паєтками або у Вас вже є блискуча річ, пам'ятайте: головне правило одягу з паєтками – зберігання лише на вішалці, на плічках або на спеціальній стійці. Це пов'язано з тим, що під час складання речі паєтки теж перегинаються, пошкоджуються, що гнуться, ламаються і навіть відриваються.

А ще вироби з декором з паєток не слід відносити до хімчистки, тому як після спеціальної обробки з допомогою хімічних чистячих засобів, якими там зазвичай користуються, паєтки можуть втратити свій блиск, колір і навіть форму. Тому прати і обробляти одяг з паєтками або блискітками краще тільки в домашніх умовах і неагресивними миючими засобами.

Прання сукні з паєтками

Як же правильно прати одяг з блиском, щоб вона прослужила як можна довше, не втратила свій зовнішній вигляд, блиск і первісний стан? В ідеалі – це ручне прання у прохолодній воді з додаванням мінімальної кількості порошку або рідкого мильного розчину, окремо від інших речей і вивернутими навиворіт. Але, якщо у Вас немає на це часу або бажання, то при завантаженні сукні з паєтками в пральну машину встановіть режим ручного прання і температуру води 30 градусів.

Важливо прати саме в прохолодній воді, інакше від високої температури паєтки облезут, втратять свій блиск і можуть навіть деформуватися!

Ще один важливий момент – це вибір засобу для прання. Хоча, за великим рахунком, будь-який хімічний засіб може істотно вплинути на якість паєток, блиск та колір. Головне, не використовувати звичайний пральний порошок, тільки рідкий засіб або ж мильний розчин.

Після прання віджимати або викручувати по-старому платті або футболку з паєтками не бажано, бо як річ з таким декором під час віджиму може легко втратити форму, розтягнутися, деформуватися, а паєтки легко деформуються, ламаються. Тому якщо ви перете виріб в машинці, то краще попередньо вимкніть режим віджиму, а в разі, якщо вручну, то дозвольте зайвій воді просто стекти, повісивши річ на вішалку або «плічка».

Як прасувати речі в паєтки

Класична прасування речей з блиском і одягу з паєтками – не кращий варіант, тому як з-за впливу розпеченій поверхні праски пластмасові пластинки просто розплавляться при цьому можуть навіть прилипнути до тканини, і тоді все, можна викидати. Тому якщо раптом на штучці з паєтками утворилися складочки або нахили, їх допоможе расгладить парова праска, бажано для вертикальної прасування, яким можна відпарити одяг з паєтками без шкоди для їх зовнішнього вигляду, але краще це робити з виворітного боку вироби. При цьому пам'ятайте, що гарячий пар не повинен впритул стикатися до пластмасовим пайеткам, а проходити на відстані як мінімум 10 див.

Якщо не забувати ці рекомендації по догляду за одягом з паєтками, Ви завжди будете виглядати в ній просто чудово. А якщо у Вас ще немає одягу з паєтками, бо Ви завжди боялися таких речей через незнання правил догляду за ними, ласкаво просимо в наш інтернет-магазин і рекомендуємо купити одяг з паєтками, щоб завжди і всюди виглядати блискуче і запаморочливо: 

Поділитися: