Квітковий вінок - від давніх традицій до сучасності

Ще з давніх часів в українській культурі квітам надавали особливого значення. Адже з історії можна простежити, що квітковими орнаментами прикрашали посуд, меблі, одяг, декорували садиби і т. д. 

Найбільшою популярністю квіти користувалися серед молодих дівчат, як оригінальна прикраса для волосся. Крім того - це ще й потужний оберіг - етнічний символ нашого народу. Здавна, квіти, заплетене у вінок, мали особливе значення. Наприклад, ромашка - символізує любов і вірність, безсмертник - здоров'я, а калина - красу і дівочу красу. 

Пролетіли роки, проте традиції залишилися колишні - віночки з квітів придбали ще більшу популярність. Адже погодьтеся - зачіска з використанням кольорів завжди виглядає більш ніжною і чарівною, ніж без них. Найбільшу актуальність ця тенденція набуває влітку - коли квіти володіють особливою енергетикою, наповнюються життям. 

Сучасні хенд мейд майстра для виготовлення своїх виробів використовують штучні квіти, бо ті мають значні переваги - естетичний вигляд, великий вибір і довговічність (натуральні квіти зів'януть вже через день або два). В одному вінку можна поєднати квіти різних кольорів і розмірів, наприклад, великі сині троянди з дрібними білими незабудками. Такий варіант буде виглядати оригінально і в той же час ніжно. Проте найбільшою популярністю користуються обручі з червоними маками, хоча синьо-жовта патріотична тематика також у тренді. 

Робота над хенд мейд віночком, як правило, буває дуже клопіткою (деякі обручі містять близько 50-70 деталей), тому і вартість такого виробу  сильно коливаються. Якщо ви давно мрієте про таке прикрасі і володієте творчими задатками, то можете сміливо братися за створення вінка квіткового самостійно - на просторах інтернету існує безліч майстер-класів.

Ободок з квітами підійде як для урочистих заходів, так і для повсякденності. Правильно підібране прикраса не тільки підкреслить вашу красу, але і буде прекрасним доповненням модного образу!

Поділитися: