Як навести порядок у шафі

Напевно, майже у кожної дівчини є проблема з правильною організацією гардеробу. Коду ми кудись збираємося, особливо поспішаючи, то починаємо маневрувати і бігати по квартирі з метою навести марафет і підібрати вбрання. А одяг, в свою чергу, літає по шафі, змінює своє місце розташування і порядок. Як розвантажити шафа від непотрібних речей і організувати простір так, щоб вистачило місця на все - ми зараз розберемося. 



По-перше, позбудьтеся від непотрібних речей. Під такими речами я маю на увазі одяг, яку ви купили, але одягали один раз або зовсім не надягали. Найчастіше - це речі, які ви купили на грандіозні розпродажі (у шопоголіків спрацьовує інстинкт "якщо дешево - треба брати"), або ж речі, куплені з-за того, що "у всіх є, а у мене ще немає - треба брати". В результаті більшість такого одягу припадає пилом у вас в шафі і займає місце. Позбавтеся від старомодних речей, які валяються у вас не один рік, але надіти таке люди вже соромно. Ще є категорія речей, які ви носите тільки вдома і тільки для себе - рястянутые штани від старої піжами, облізлі кофти і светри. Повірте, домашній одяг може впливати на настрій. Якщо ви будете ходити в старому пошарпаному одязі, то й амплуа пенсіонерки вам забезпечено. 



Позбавтеся від одягу, яка вам вже не в пору - занадто великий або маленькою. Від речей, які давно потребують ремонту - якщо ви забули про них, то вже навряд чи ними займетеся. Ви можете продати непотрібні речі на барахолках або спеціальних сайтах, віддати подруг, родичів або приховати свої дітям - рано чи пізно все повертається в моду. Що ж робити з рештою речами в шафі, якщо там все одно панує безлад? Купіть собі тонкі вішалки, вони набагато заощадять місце в шафі. Але піджаки і жакети слід вішати на широкі вішалки, інакше одяг деформується. Це ж стосується і верхнього одягу, не факт, що вона деформується, але ось чи витримає важкий вага тонка вішалка? В'язані речі складайте на полички, тому що вони можуть розтягнутися на вішалках. Розділіть одяг по сезонах - якщо на вулиці зима, то заховайте літню і навпаки. 



Найкраще розкладати речі по призначенню: окремо для будинку, для спорту, для вулиці. Білизна, краватки та іншу дрібницю покладіть у шухлядки або комод. Для більшого зонування простору можна використовувати спеціальні органайзери для білизни, сумок і взуття. На просторах інтернету дуже багато таких продають. 



Розпрощайтеся з ненужніми речами, правильно розподіліть місце в шафі і у вас ніколи не буде проблем з порядком у гардеробі!

Автор: Бандылюк Інна

Поділитися: