Бебі-дол - стиль лялечки

Ви напевно вже чули про стилі бебі-дол, але досі не знали звідки він походить і що собою являє. Саме слово асоціюється з чимось дитячим і безпосереднім. Дійсно, в перекладі з англійської воно означає "лялечка". 

Стиль Baby Doll виник ще у 60-70 роках в Америці. Тоді на екрани вийшов фільм «Лялечка», який став доленосним у становленні модної індустрії того часу. Головна героїня фільму мала пеньюар у ляльковому стилі, який і послужив майбутнім базовим фасоном всіх речей бебі-дол. Дизайнери миттю підхопили модну ідею і почали створювати безліч подібних речей - блузи, спідниці, сукні, сарафани. Такої популярності бебі-дол заслужив через важливого чинника - він приховує недоліки фігури. Особливостями фасону в такому стилі є завищена талія, яка приховує неідеальні стегна і підкреслює лінію талії, яскрава кольорова палітра, яка привертає увагу саме до одягу, а не постаті, легкі летючі тканини, які надають легкість образу і дівочий декор - такий милий і жіночний. 

Бебі-дол не підходить для жінок-вамп або любителів мінімалізму. Це поєднання невинності, ніжності і безтурботності в одному образі. Дівчата, які віддають перевагу речі в стилі Baby Doll не хочуть дорослішати, вони існують у своєму світі - барвистому і цукерково-ляльковому. Для одягу такого стилю притаманні рукавы-ліхтарики, бретелі, тонкі пояса на талії, милі комірці, волани, рюші, банти, мереживні деталі та інше. Ви помиляєтеся, якщо думаєте, що бебі-дол підходить тільки для юних дам - він розбавить образ жінки будь-якого віку. Головне - підібрати плавильну довжину того чи іншого сукні і правильні аксесуари. Адже жінці за 40 ніяк не буде йти спідниця-міні з рожевою дівочої сумочкою. 

Життєрадісний бебі-дол буде доречний у відпустці, на вечірці або побаченні. З створенням офісного образу варто бути обережними - він не завжди доцільний на роботі. Якщо ви підібрали собі сарафан в ляльковому стилі - не перевантажуйте його такими ж дівочими аксесуарами. Краще підберіть тільки кольє, сережки і сумку. Деякі дами перестараються в такому стилі і виходять живі ляльки-барбі, але не забувайте, що ми живемо в реальному світі!

Поділитися: