Соня Рікель - законодавець "теплої" моди

Сонячні осінні дні підходять до кінця і важко повірити, що незабаром ми замінимо легкий жакет на куртку, а босоніжки - на черевики. Але не варто засмучуватися, адже осінь - це казкова пора року, коли дерева одягаються в розкішні жовті вбрання. Не варто забувати і про теплих убраннях для нас коханих, про що зараз і піде мова.

Одяг на осінь

Однією із законодавців "теплій" моди є знаменита француженка Соня Рікель, яка померла 25 серпня цього року від хвороби Паркінсона. Відома кутюр'є завоювала собі звання "королеви трикотажу", адже саме вона ввела в моду ті речі, в яких ми зараз ходимо.

Соня Рікель

Наприклад, светр з надрукованими словами або слоганами - у кого в шафі немає такої речі? Що вже говорити про смужці в одязі! В той час вона вважалася атрибутом виключно чоловічого одягу, але Соня зламала стереотипи і таким чином з'явилися смугасті жіночі пуловери, джемпери і жакети. Те ж саме стосується светрів з вивернутими навиворіт швами - справжній переворот в моді того часу.

Светри від Соні Рікель

Завдяки Соні Рікель, на подіумі вперше з'явився тонкий трикотаж, який нагадує другу шкіру. За словами француженки - ніщо так не йде вагітним, як облягаюче трикотажне плаття... і вона була права! В наш час цим вже нікого не здивувати.

Колекція Соня рікель

Крім трикотажу Соня використовувала такі матеріали, як твід, креп і шерсть. Її вироби були по-особливому ніжні і приємні на дотик. Француженка не була любителькою розкішних блискучих нарядів в стрази, камені і пайетки. Вона розуміла розкіш по іншому: "Жінка повинна виглядати розкішно, тільки будучи повністю роздягненою". 

Одяг Соня рікель

Дизайнер віддавала перевагу чорного кольору одягу, чим нагадувала Коко Шанель. Вона довела всьому світу, що чорний - це колір не жалоби, а елегантності і наявності смаку. Соня створила власну лінію аксесуарів і навчила тендітну половину людства правильно ними користуватися - експериментувати і створювати різні образи.

Магазин Соня Рікель

Її основним натхненням були жінки, які її оточували дочка, мати, подруги. Модельєр завжди придумувала цікаві назви своїм колекціям одягу - наприклад "Домашній затишок" або "Вечірні мрії". Соня Рікель - це жінка з великої літери, яка присвятила моді всі свої 86 років.

Соня рікель

Поділитися: