Сукня-халат: домашній одяг або щось більше?

Актуальність білизняного тренда призвело до того, що плаття-комбінації та інша одяг в піжамному стилі знайшли своє продовження в такому модному тренді як плаття-халат. І хоча більшість жінок асоціюють цей наряд з будинком, прибиранням і готуванням, а не з романтикою і модою, дане плаття постає у величезному розмаїтті: кімоно, шовковий халат, халат з погонами, халат, схожий на річний тренч – це лише скромний перелік ідей для жінок будь віку, комплекції і роду діяльності.

Плаття-халат – це універсальний елемент жіночого гардеробу, який дозволяє зробити образ єдиним і оригінальним і при цьому дарує жінці можливість відчути себе красивою і захищеною. Адже незалежно від погоди, настрою і декількох шоколадних цукерок, з'їдених напередодні, сукня-халат, як якась бронь, ідеально прикриє всі наявні недоліки, набряклість, небажану округлості і зітре всі мінуси фігури.

Фасон такого вбрання дуже подобається жінкам, бо як сукня-халат не має хитромудрих форм і за кроєм нагадує звичайний халат із запахом. Але при цьому воно об'єднує відразу кілька простих, але дієвих елементів: вільний ліф, розкльошена або пряма спідниця, наявність запаху однієї полички на іншу і пояс. Застібається плаття або на гудзики, або на коротку блискавку, або на брошку. Талія часто підв'язується декоративним поясом або ремінцем, який ділить силует на дві рівні частини. Такий акцент підкреслює лінії фігури, надає елегантності всьому образу, робить його чарівним і загадковим і при цьому дарує дамі зручність. Тому в такому комплекті можна вийти в магазин, піти на роботу, у гості або на романтичне побачення.

Незалежно від довжини спідниці, наявності коміра і рукавів, типу вирізу горловини і інших деталей, сукні-халати ефектні і міли. Вони можуть бути абсолютно різних кольорів: однотонні костюми, вироби з квітковим малюнком, геометричним або абстрактним принтом, в крупний або дрібний горох, в смужку і т. д. Крім того, плаття-халат може бути оброблено мереживами, рюшами або оборками, різною фурнітурою, бахромою, декоративними пензликами.

Що стосується тканин, то раніше плаття-халат шили лише з немнущегося текстилю, сьогодні ж застосовуються різні матеріали: для літніх варіантів використовується ситець, бязь, бавовна, для утеплених – оксамит, велюр або грифелем. А для пошиття вишуканих моделей використовуються дорогі матерії: шовк або атлас, які надають солідності і елегантності поряд.

Але відкрите плаття-халат притягує погляди і до своєї звороті, виворітною, тому самим модним трендом цього сезону вважається двостороння модель такого вбрання. При цьому важливо, щоб лицьовий і зворотній боки контрастували між собою і бажано були з різних матеріалів – це дозволить затвердити стильний статус своєї власниці.

Для того, щоб створити модний і динамічний образ, плаття-халат варто доповнити маминими джинсами (mom jeans), футболкою в стилі oversize, джинсовими шортами, укороченими і вузькими джинсами або штанами, сорочкою в чоловічому стилі, спідницею-олівець. А тотальне захоплення нормкором і модна вседозволеність дозволяють під плаття-халат надягати взуття самих різних видів. І не важливо, будуть це сліпони або туфлі на підборах, з сукнею-халатом можна створювати самі модні і незабутні наряди, які заворожать своєю статностью і грацією, адже в центрі кожного такого способу буде жінка.

Поділитися: