Оригінальний дизайн аквареллю

Ви добре малюєте? А може, ви просто творча людина, яка шукає нові креативні ідеї для реалізації своєї фантазії? В обох випадках техніка акварельного живопису для вас! Насправді, не обов'язково мати вроджений талант, щоб навчитися малювати аквареллю - достатньо бажання і трохи ентузіазму.

Акварельна техніка - це дуже цікавий, але складний жанр живопису. Новачкам варто починати не з ідеї створення шедевра, а з простих невеликих кроків. Тут треба набратися терпіння і витримки, адже Пабло Пікассо не відразу став художником. Для малювання аквареллю потрібно придбати необхідні матеріали - фарби, кісточки, папір та інші дрібниці. Фарби можуть бути в тюбику або кюветі. Кісточки вибирайте на свій смак. За формою вони бувають овальні, круглі, плоскі, а за матеріалом виготовлення - синтетичні і натуральні.

Акварель це фарба, яка легко розчиняється в воді. Завдяки цій властивості можна експериментувати - змішувати різні кольори, додавати один шар на інший. Однак аквареллю малюють не тільки на папері. Тканина - відмінний простір для творчості. Ви можете створити неповторну авторську подушку, рушник або серветку з допомогою акварельних фарб. Таким чином можна і реанімувати стару футболку або кеди, розмалювавши їх химерними візерунками. За допомогою акварелі ваш гардероб наповниться новими фарбами, а оточуючі будуть цікавитися, де ви придбали таке дизайнерське плаття або сумку!

Малювати аквареллю на тканини - так само захоплююче, як і на папері. Візьміть необхідну тканину, фарби, дві кісточки, чашку з водою і те, чим можна покрити поверхню (наприклад, пакет для сміття). Добре намочіть одну кісточку у воді і необхідної фарбі, проведіть хаотичні руху по поверхні тканини. Другу кісточку замочіть у воді і проведіть нею по готовому малюнку - вона розмиє чіткі лінії і зробить плавний перехід від одного кольору до іншого. Щоб готовий результат закріпився - добре просушіть його праскою.

Крім тканини, акварельними фарбами можна малювати вази, підвазонники, стакани - всі вироби будуть виглядати цікаво і неповторно. І не переживайте, якщо ви не природжений художник - необхідні навички і ідеальну техніку ви отримаєте з досвідом.

Поділитися: