Наряди в стилі кліпів 1990-х

90-ті - це не тільки епоха нових відкриттів і змін - це джерело натхнення для сучасних дизайнерів. Переглядаючи останні колекції одягу з тижнів моди в Парижі, Нью-Йорку і Лондоні, можна з упевненістю сказати, що 90-ті повертаються! Ця епоха відрізняється розквітом субкультур, відкриттями в світі музики, спорту, кіно та моди. Деякі кумири, як Брітні Спірс, Майкл Джексон, Спайс Герлс диктували моду прямо зі своїх відеокліпів, ніж сьогодні і переконаємося.

Справжнім проривом в реп-індустрії 90-тих років став кліп MC Hammer на пісню U Can’t Touch This. На думку MTV Music Awards - це найкраще танцювальне і реп-відео того часу. Пісня набрала такої популярності, що її текст розійшовся на цитати. В цьому кліпі можна побачити піджаки з підплічниками, вузькі брюки з високою посадкою, кросівки і масивні прикраси, які повною мірою визначався стиль 90-тих. В останніх колекціях дизайнерів також можна простежити жакети з великими плечима - здається новий тренд вже визначений!

Влітку 1996 року стався фурор - в ефір вийшов кліп Spice Girls - Wannabe. Дівчата блискавично підкорили весь світ - запальна пісня стала хітом. Натовпи фанаток почали копіювати стиль: зухвале міні, кроп-топи з вільними брюками, волосся, зібране у хвіст. А кому не сподобається такий позитивний ролик? Переконайтеся самі!

У тому ж році вийшов кліп No Doubt - Don't speak c харизматичною вокалісткою Гвен Стефані, яка відрізнялася незвичайною манерою виконання і цікавою зовнішністю. Ролик миттєво піднявся у топ-чарти всіх музичних каналів. Виникла хвиля популярності на червону помаду, індійські банді, знебарвлені волосся і сукні-сорочки, надіті поверх футболки. 

Лакированая шкіра, тракторна підошва, шуба поверх кроп-топа - всі ці трендові речі можна побачити в кліпі Michael Jackson - Scream, який вийшов в 1996 році. На той час співак уже був музичною легендою, а його альбоми розліталися з прилавків, як гарячі пиріжки. Пісня записана разом з його сестрою Джаннет Джексон, а бюджет кліпу склав сім мільйонів доларів! 

Поділитися: