Мереживо шантильї – ніжна розкіш!

Тема, звичайно, не зовсім осіння, але враховуючи актуальність білизняного стилю навіть в період холодів, ми не могли обійти її стороною. Тому читаємо і милуємося!

Що таке шантильї і звідки воно з'явилося?

Мереживо шантильї – це один з найстаріших і найбільш поширених типів мережива. І воно вважається прабатьком усього мереживного, повітряного, ніжного і невагомого, а його поява посприяло формуванню і розвитку сучасної модної індустрії. Спочатку шантильї являло собою вузькі смужки нескладного по техніці плетіння мережива, які плелися з чорних шовкових ниток на великій плоскій подушці. А свою назву мереживо «шантильї» отримало від маленького містечка на півночі Франції – Шантильї, де вперше майстрині почали плести шовкове мереживо з благородними флористичними візерунками і надалі шили з нього для знатних дам і придворних короля мантильї, шарфи, пелерини, спідниці, парасольки, а також барби, наколки і навіть носові хустки. 

Малюнок мережива шантильї завжди відрізнявся складністю композиції і досконалістю виконання кожної окремої його деталі. Вишукані візерунки з хитромудрими букетами з великих квітів складалися з окремо пов'язаних мотивів, сполучених потайним швом, і заповнювали майже всю поверхню мережива, залишаючи трохи вільного місця для фону, щоб усеять його дрібними елементами і невеликими квіточками. А мереживний край смужки обрамляли рюшами або бахромою. Тому часто мереживо шантильї використовували на тканинах контрастного забарвлення, що дозволяло максимально продемонструвати його дрібний малюнок.

Мереживо шантильї – «родзинка» сучасної модної індустрії

Сьогодні мереживо шантильї використовується, головним чином, для декорування ексклюзивних нарядів і створення рафінованих і витончених образів. А ще частенько воно присутнє в жіночій білизні як дуже жіночною і по-справжньому королівської декорації, що так чарує і вабить чоловіків. Тому шантильї вважається самим досконалим інструментом для підкорення чоловічих сердець, і не важливо, де воно застосовано: в декоруванні подолу сукні або глибокого вирізу декольте. Адже його пудровий напівпрозорий малюнок – це одночасно і спокуса з його легким еротизмом, і загадка, яка дозволяє приховати можливі недоліки фігури.

І не дивно, що мереживо шантильї часто в своїх нарядах використовують не тільки сильні світу цього, але й звичайні дівчата і жінки.

Як носити мереживо шантильї?

Навіть таке ніжне мереживо, як шантильї, потрібно вміти носити, бо можна домогтися зворотного ефекту і постати перед оточуючими в не найкращому вигляді. І навчитися правильно його використовувати в своїх образах можна на прикладах світових зірок:

1. Кейт Міддлтон, Анастасія Волочкова та наречена Таркана в якості свого весільного вбрання вибрали плаття з мереживом шантильї і тим самим стали іконами весільної моди.

2. Кіра Найтлі, Лів Тайлер, Енн Хетеуей і Келлі Осборн не один рік поспіль з'являються на світських заходах в мереживних платтячках.

3. Дайан Крюгер, Моніка Белуччі, Мішель Вільямс і Кім Кардашьян теж не відстають від своїх партнерів по «цеху» та за допомогою мережива шантильї підкреслюють свою ідеальну фігуру, не переходячи межу, за якою починається вульгарність.

Будьте стильними і красивими і ви!

Поділитися: