Як вибрати і з чим носити гумові чоботи

Осінь - це час проливних дощів. Але похмурі будні можна скрасити яскравим цікавим одягом і незамінними гумовими чоботами. Останні, до речі, давно перестали бути виключно атрибутом для походів в ліс за грибами. Гумові чоботи стали справжньою модною знахідкою - сучасний ринок представляє різні моделі на будь-який смак - від низьких різнокольорових челсі до однотонних класичних чобіт по коліно. 

При виборі гумового взуття, варто враховувати безліч чинників. В першу чергу зверніть увагу на вагу чобіт - якщо вони важкі, то швидше за все зроблені з каучуку (100-процентна натуральна гума), а якщо більш легкі - з ПВХ. Чоботи з ПВХ, на відміну від каучукових, бувають різних яскравих кольорів, тому що штучний матеріал легше піддається фарбуванню, ніж натуральний. Каучукових чобіт, насправді, зараз дуже мало, але вони більш якісні і довго служать їх власникові.

Купуючи чоботи, потрібно їх як слід поміряти, адже таке взуття не розноситься і не розтягнеться з часом. Потрібно вибувати зручну модель, яка добре сидить на нозі - не тисне і не спадає. Підошва повинна бути рельєфною, щоб при легкому морозі не ковзати в чоботях, як на лижах. Гумове взуття не призначена для постійної шкарпетки, але все ж, що б почувати себе більш комфортно, слід вставити в чоботи теплі устілки і надягати бавовняні шкарпетки (від синтетики ноги будуть сильно потіти). Взимку гумові чоботи надягати не варто - хоч вони й зберігають тепло всередині, але не гріють. 

Носити такі чоботи можна з різною одягом - наприклад, джинсами і парною, з теплим трикотажним платтям і щільними колготками. Але найвдалішим компаньйоном вважається дощовик  - такий комплект точно вбереже вас від дощу. Варто вибрати цікаву модель в тон до чобіт. Якщо дощовик вам не по душі, то підберіть класичний тренчкот, а під нього - повітряне плаття. До чобіт надіньте теплі шкарпетки і стильний образ готовий!

Гумові чоботи - дуже практична взуття, яка навіть в самий дощовий день вбереже ваші ніжки від промокання. Якщо у вас в арсеналі ще немає таких чобіт, то ми настійно рекомендує придбати!

Поділитися: