Ексклюзивні прикраси Хен Чи

Хен - це незвичайний тайванський художник-ювелір, який підкорив весь світ своїми оригінальними авторськими прикрасами. Мова зараз піде саме про піксельної вишивці. Не чули про таке? Дійсно, поняття може здатися досить дивним, проте вироби з використанням даної техніки насправді виглядають просто неймовірними! Піксельна вишивка Хен - це поєднання традиційної китайської вишивки з металом і сучасними комп'ютерними технологіями. Одним словом - інновація в сфері ювелірних виробів.

Майбутній художник у 2011 році закінчив Тайванський національний університет мистецтв і отримав ступінь магістра прикладного мистецтва і ювелірних виробів. Тоді доля Хен Чи була вирішена - творити і ще раз творити. Майстер вирішив повернутися до витоків - народної китайської культури, а вишивка займає важливе місце в історії мистецтва вітчизни...

Повернемося трохи до історії. Відомо, що батьківщиною шовку є древній Китай. Саме тут, близько 5000 років до нашої ери почали розводити тутового шовкопряда. У той час вишивка вважалася показником соціального статусу, проте згодом рівень економіки суттєво піднявся і вишиті речі стали атрибутом звичайних громадян. Техніка і художній стиль вишивки теж розвивалися - з'явилися різноманітні малюнки гір, тигрів, сонця, місяця, зірок, драконів і навіть геометричних фігур.

Хен ставиться до цього ремесла з особливою любов'ю. Таким чином і з'явилися автентичні прикраси у вигляді ручної вишивки та металевого піксельного декору. Художник використовує у своїх роботах природні мотиви, і особливе значення надає метеликам. Адже вони, на його думку, символізують всю красу Тайваню.

Малюнки-ескізи автор знаходить у мережі інтернет, а для створення піксельних елементів використовує програму Photoshop. Створений у фоторедакторі проект надалі проходить через спеціальний лазерний різак для металевих деталей. Поєднання древнього ремесла і сучасних технологій видають неймовірний результат! Переконатися в цьому можна на власні очі, переглянувши роботи талановитого майстра.

Поділитися: