Що таке кастомізація

Сучасні магазини мас-маркету підкорили весь світ однаковими речами. Одяг став культом. Кожен сезон з'являються модні новинки, які потрібно купувати, адже ніхто не хоче відставати від тенденцій. У зв'язку з цим, все більше людей хочуть самовиражатися за рахунок одягу, тобто мати свій неповторний стиль і унікальні речі. Адже, погодьтеся, неприємно прийти на захід і побачити там дівчину в ідентичному плаття. Для модників, які люблять оригінальні і неповторні речі створено таке поняття, як кастоматизация. Зараз всі подумають - це ще що за таке розумне слово?

Насправді все просто. Кастоматизация - це своєрідне зміна зовнішнього вигляду одягу, її модернізація і персоналізація. Можна взяти джинсову куртку, "прикрасити" її різними нашивками або самостійно зробити дірки в улюблених джинсах - в першому, і в іншому випадку ми проведемо кастоматизацию одягу, адже таких самих речей вже ні в кого не буде. Багато брендів вчасно підхопили це модне протягом і успішно його просувають. Наприклад, Burberry створив спеціальний онлайн-конструктор, за допомогою якого можна кастоматизировать тренч, а також модний бренд почав на замовлення вишивати на своїх шарфах ініціали клієнтів.

Ralph Lauren пропонує створити власний дизайн футболки-поло, а бренд Nike - дизайн кросівок (вибрати модель, колір, додати декор). 

Кастоматизация стає все більш популярною у всьому світі. Деякі гуру моди пророкують цьому течією масовий характер. Невдовзі не потрібно буде підбирати одяг з урахуванням свого розміру, можна буде просто представити свої параметри і штани або плаття буде зшито на вас. Багатьом здасться, що магазинах буде не вигідно витрачати стільки часу на кожного клієнта, але подивіться на конкуренцію - кожен день відкриваються нові магазини, створюються нові бренди, з'являються нові дизайнери і кожен хоче утримати свою цільову аудиторію. 

Якщо ви хочете кастоматизировать одяг своїми руками, то це зовсім не складно - варто мати хороший смак і трохи фантазії. Можна, наприклад, розмалювати футболку текстильними фарбами або зробити шорти зі старих джинсів - все залежить від того, що ви хочете отримати в кінцевому результаті.

Поділитися: